14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPutem depasi Portugalia

Putem depasi Portugalia

România a ajuns la numai 0,084 puncte in urma lusitanilor si la 0,532 puncte de Germania, având sanse mari sa urce in aceasta ierarhie.


România a obtinut un punct in clasamentul coeficientilor UEFA in urma victoriei obtinute miercuri de Dinamo, coroborata cu remiza Rapidului in ultima sa partida din cadrul grupei G a Cupei UEFA. Cu un total de 39,832 puncte, România s-a apropiat de Portugalia la numai 0,084 puncte, dar asta si pentru ca in aceasta saptamâna nici una dintre cele patru echipe lusitane aflate in cupele europene nu a evoluat. Sporting Braga a stat in Cupa UEFA, iar Sporting Lisabona, Benfica si FC Porto concureaza in Liga Campionilor. In cazul in care formatia antrenata de Razvan Lucescu ar fi obtinut victoria la Atena, România acumula 11,332 si ar fi urcat pe locul al saselea in topul european al coeficientilor, depasind Portugalia.


La o jumatate de pas in urma Germaniei


Succesul obtinut de Dinamo in fata lui Bayer Leverkusen, dar si rezultatul de egalitate obtinut de Eintracht Frankfurt in partida de pe teren propriu cu Newcastle, scor 0-0, au facut ca România sa se apropie la 0,532 puncte de Germania, aflata pe locul cinci in clasamentul coeficientilor, cu un total de 40,364. Germania nu a putut acumula puncte in aceasta etapa si din cauza faptului ca toate cele trei echipe aflate in Liga Campionilor, Bayern Munchen, Hamburg si Werder Bremen, nu au evoluat.


Clasarea pe locul sase la finalul sezonului european permite inscrierea campioanei si a vicecampioanei direct in grupele Ligii Campionilor, iar formatia clasata pe locul al treilea va putea lua startul in turul al treilea al Ligii Campionilor. Totodata, locul al saselea permite inscrierea a trei echipe direct in turul intâi al Cupei UEFA.


Cum se calculeaza coeficientii UEFA


Clasamentul coeficientilor UEFA se realizeaza prin impartirea numarului de puncte obtinute in Liga Campionilor si Cupa UEFA de echipele unei tari la numarul de formatii inscrise la inceputul sezonului european. Pentru o victorie in tururile preliminare se acorda un punct, iar pentru o remiza 0,5 puncte, in timp ce pentru turul I si grupe se acorda doua puncte pentru victorie si unul pentru un rezultat de egalitate.


România este, alaturi de Spania, singura tara care are toate echipele ramase in competitie. In clasamentul coeficientilor pe sezonul 2006/2007, România ocupa locul 1, cu 11 puncte, fiind urmata de Anglia, cu 9,375 puncte, si Spania, cu 9 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS