12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Universitatea este pe un drum bun“

„Universitatea este pe un drum bun“

„Printul Olteniei“ pretinde ca jucatorii tineri ai Stiintei nu au inca experienta competitionala, dar crede ca actuala echipa are sanse de reusita in viitor.


– Rezultatele echipei te-au demis…


– Vorbeam despre contextul in care am ajuns in aceasta vara antrenor la Al Shabab (EAU)… Acestui club i-am adus in vitrina titlul national si Cupa in 1993, motiv pentru care am fost ofertat in aceasta vara. Am semnat un contract pentru acest sezon, 2006/2007, m-am prezentat la munca, dar de câteva saptamâni sunt liber de contract…


– Rezultatele te-au demis?


– Cunosteam conducerea clubului, toti imi erau prieteni, dar ei visau! Sincer sa fiu, am visat si eu la inceput, in vara, când am preluat echipa. Credeam, ca si ei, ca s-ar putea face performanta. Ulterior, jucatorii din lot au demonstrat ca nu sunt de calitate pentru obiectivele visate, iar rezultatele au condus, in cele din urma, la demiterea mea.


– Presupun ca despartirea a fost in conditii amiabile…


– M-am despartit doar de jucatori intrucât ceilalti conducatori au plecat si ei o data cu mine. Presa a scris ca acesti conducatori ar fi demisionat, ceea ce oarecum ma mira. Cred ca au fost si ei demisi.


„Acum am iarasi oferte din lumea araba“


– Ce performante are clubul care te-a demis?


– Al Shabab este un club destul de mic. Performante? Doar cele doua trofee obtinute de mine in 1993!


– Acum?


– Sunt de câteva zile acasa, la Craiova, iar astazi (ieri – n.r.) voi pleca la Bucuresti, impreuna cu fiica mea cea mica, Liana Balaci-Ungur, si sotul ei, Adrian Ungur, ajunsi astazi din Italia in Craiova.


– Oferte?


– Sunt in tratative cu o gramada de echipe din lumea araba.


– In ciuda faptului ca ai fost demis de la o echipa araba?!


– Da, asa este, am fost dat afara, dar ei, cei din lumea araba, stiu adevarul. Adica, ei stiu din ce motive am fost dat afara, ca orice as fi facut n-as fi avut sorti de izbânda cu jucatorii pe care i-am avut la dispozitie la Al Shabab acum.


– Oferte din România nu ai?


– Nu. Spuneam odata ca n-o sa mai antrenez in România…


– Si ca la 50 de ani te lasi de antrenorat!


– Abia am facut 50 de ani (Balaci este nascut pe 13 septembrie 1956 – n.r.), asa ca… Sincer, asa aveam de gând, ca la 50 de ani sa renunt. Bine, dar daca ma opresc, ce fac? Este adevarat ca as putea sa fac multe, dar ata ma trage tot acolo, spre lumea araba, nu neaparat fotbal. De ce? Totul este perfect. Spuneam ca as fi renuntat, dar mi-e greu sa renunt la salarii de câteva sute de mii de dolari!


„Craiova trebuie sa aiba rabdare“


– Inteleg ca esti la curent cu rezultatele Universitatii Craiova si ale echipei la care esti si actionar, FC Caracal. Cum comentezi?


– Sincer sa fiu, nu m-am asteptat la rezultatele Caracalului…


– Bune, dar s-au facut de râs la urma, in ultimele doua meciuri ale turului, cedând acasa si apoi, neverosimil, in fata „lanternei rosii“!


– Ei, s-a intâmplat sa si pierdem! Dar putem sa spunem ca suntem singura echipa care a batut pe Universitatea Cluj. Fotbalul iti rezerva surprize. Cert este ca rezultatele echipei FC Caracal, o formatie facuta intr-o vara, sunt mai mult decât multumitoare.


– Despre Universitatea?


– Rezultatele nu sunt rele, doar vreo doua sunt nesatisfacatoare. Am putea insa sa ne legam si de sansa, de lipsa de experienta a jucatorilor tineri, iar asta s-a vazut in câteva meciuri in care s-au pierdut puncte, inclusiv acasa si la Caracal (când s-au jucat acolo meciuri de „acasa“).


– Au mai intervenit si arbitrajele defavorabile.


– Da, da… La Arad, ca sa ma refer doar la ultimul meci din campionat, a fost un penalti pentru Craiova clar, dar neacordat. Urma sa merg la acest meci, dar au aparut unele probleme si am ramas in Craiova. Una peste alta, Universitatea este pe un drum bun. Craiova trebuie sa aiba rabdare. Reamintesc ca inainte lumea a avut destula rabdare pâna in 1974, când s-a câstigat primul titlu national. Apoi, pâna in anii ’82 – ’83, când Universitatea a ajuns in sferturile Cupei Campionilor Europeni si in semifinala Cupei UEFA, iarasi s-a avut rabdare. Craiova a avut sansa a doua generatii extraordinare.


„AC Milan mi-a oferit 2,5 milioane de dolari“


– „Campioana unei mari iubiri“ si „Craiova Maxima“…


– Exact. Si, din fericire pentru mine, le-am prins pe amândoua.


– Altele au fost pe atunci datele problemei, sistemul a fost altul. Nu cred ca in conditiile de azi ar mai fi putut fi pastrat Ilie Balaci la Universitatea!


– De ce nu?!


– Pai, cine ar putea sa-i ofere lui Balaci milioane de dolari ca sa joace la Universitatea? AC Milan ti-a oferit in 1982 câteva milioane de dolari!


– Italienii mi-au oferit 2,5 milioane de dolari atunci, o suma enorma pentru un jucator din acele timpuri. Revenind la subiectul propriu-zis, acela cu ziua de astazi. Cu bani foarte multi se poate face performanta.


– Asta nu-i o noutate…


– Noi, suporterii, ce sa-i mai cerem acum lui Mititelu, sa-si vânda inima?


– Pai, inima si-a vândut-o! Vorba vine…


– Si atunci, ce sa mai faca pentru a aduce cei mai tari fotbalisti la Universitatea? Pâna una-alta, nici macar Gigi Becali, care, zice-se, ar avea un miliard de euro, nu reuseste sa faca o echipa ca sa câstige Cupa Campionilor.


„Craiova ar trebui sa cumpere actiuni in valoare de 100 de milioane de dolari!“


– Vorbeam, de fapt, de Universitatea…


– E dispusa Craiova sa transforme clubul in societate pe actiuni, iar cetatenii Baniei sa cumpere actiuni la club in valoare de 100 de milioane de dolari?


– Ceva asemanator s-a mai incercat si pe vremea lui Staicu si s-a dat chix.


– Pai, degeaba cumparam actiuni in valoare de 50.000, 60.000 sau chiar 100.000 de dolari. Trebuie 100 de milioane de dolari! Atunci ne-am putea permite sa facem o echipa mare la Craiova, in provincie.


– Pâna una-alta, provincia ramâne cu titlul cucerit in 1991 de Universitatea Craiova.


– Este adevarat, dar eu pun alta intrebare: Provincia, la un loc, face rost de banii astia pe care ii are Capitala? Toata tara la un loc nu beneficiaza de banii Capitalei. De ce in Craiova nu se fac blocuri cu 25 de etaje, numai din sticla si otel?


– Este multumit Balaci de investitia facuta la FC Caracal?


– Am mai spus-o ca suntem interesati sa cream la FC Caracal o echipa tânara, frumoasa si care sa joace un fotbal placut. Totul a fost in regula… Daca n-am fi pierdut ultimele doua meciuri, dar si altele la inceput de tur, am fi fost in lupta pentru primul loc. Nu ne intereseaza primul loc, dar daca o sa fie, nu ne dam la o parte…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII