25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Luceafarul“ are acoperire la Filiasi

„Luceafarul“ are acoperire la Filiasi

Scoala de Fotbal „Luceafarul“ Filiasi s-a nascut acum câteva luni la initiativa antrenorului Florea Spânu. Ajutat de unul dintre cei mai indragiti jucatori din orasul doljean, Iosif Samoilescu, Spânu a decis sa infiinteze un nou club de fotbal intr-o zona in care talentele sunt destul de greu de descoperit. „Am infiintat trei grupe numai cu copii din Filiasi si din satele din apropiere. Daca cei mai multi antrenori s-au inghesuit sa-si deschida scoli de fotbal la Craiova, eu am decis sa fac acest pas la Filiasi, intr-o zona neacoperita si unde selectiile la fotbal sunt foarte rare“, a spus antrenorul Florea Spânu.


Cele trei grupe (’92/’95, ’96/’97 si ’98/’99) se antreneaza pe terenul din Filiasi, dar si in sala Grupului Scolar „Dimitrie Filisanu“, copiii primind tot sprijinul din partea institutiei scolare respective, a primarului din Filiasi, Nicolae Stancioi, dar si a conducerii AJF Dolj, in frunte cu presedintele Nicu Neagoe, care i-a ajutat cu un rând de echipament.


Scoala de Fotbal „Luceafarul“ si-a facut deja incalzirea intr-o competitie oficiala, obtinând, cu grupa ’96/’97, locul doi la faza judeteana a Memorialului „Gheorghe Ola“, ratând cu putin calificarea la faza zonala.


In acest week-end, aceeasi grupa de juniori antrenata de Florea Spânu va participa la un turneu amical international, la Arad. Este vorba de „Cupa de Craciun Atletico“, un turneu monitorizat de FRF la care participa echipe din Ungaria, Serbia si, bineinteles, România. „Speram ca in scurt timp vom reusi sa amenajam un teren de joc si unul de antrenament pentru copii, iar in momentul in care Sala Sporturilor din Filiasi va fi gata sa putem organiza si noi, anual, câteva turnee, pentru a intra in rândul oraselor care si-au facut deja o traditie in fotbal. Totul pentru performanta, pentru a creste jucatori care sa evolueze in fotbalul mare“, a adaugat Florea Spânu, prezentând obiectivele clubului.


Lotul din care vor fi alesi cei 12 jucatori care fac deplasarea la Arad este compus din: Cruceru, Durita, Obeanu, Tilciu, Gogioman, L. Popescu, Troaca, M. Birtu, Ciausu, Stoica, Tanase, F. Birtu, Biti, Cazacu si Borneci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU