22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLumea fotbalului italian isi elogiaza eroul

Lumea fotbalului italian isi elogiaza eroul

Marcello Lippi, selectionerul nationalei Italiei care a câstigat Cupa Mondiala in aceasta vara, l-a laudat pe fundasul Fabio Cannavaro, câstigatorul din acest an al trofeului „Balonul de Aur“.


„Este un premiu fantastic primit in urma unui sezon de exceptie. Cannavaro a fost la Campionatul Mondial capitanul unui grup fantastic de jucatori. Faptul ca el a fost pe primul loc, iar Buffon pe pozitia a doua este si o recunoastere a faptului ca Italia a fost cea mai buna echipa la Cupa Mondiala, iar acest trofeu a fost câstigat intr-un fel de intreaga echipa“, a spus Lippi.


Riva: „Cannavaro este un mare jucator“


Fostul international italian din anii ’60-’70, Gigi Riva, a fost de aceeasi parere cu Lippi, elogiindu-l pe Cannavaro. „Cannavaro este un mare jucator. Aceast trofeu este o mare satisfactie pentru noi, pentru nationala, pentru Federatia italiana si pentru Cannavaro. Ma bucur ca unui fundas i se recunosc meritele si nu inteleg de ce trofeul nu l-a primit niciodata Paolo Maldini. Maldini a inceput sa dea lectii de fotbal la 18 ani si continua sa dea si astazi, când are aproape 40 de ani“, a spus Riva. Paolo Rossi, unul dintre cei trei italieni care au reusit sa câstige „Balonul de Aur“ inaintea lui Cannavaro, s-a declarat multumit ca un compatriot al sau a primit premiul acordat anual de France Football.


„Ma bucur foarte mult pentru Fabio. Nu putea avea un an mai frumos ca acesta, in care a câstigat Cupa Mondiala si apoi «Balonul de Aur». Ma bucur si pentru ca premiul l-a luat in sfârsit un fundas“, a mentionat Rossi.


Juventus l-a felicitat pe câstigator


Conducerea clubului Juventus Torino, unde Fabio Cannavaro a activat pâna in vara acestui an, nu l-a uitat pe actualul fundas al echipei Real Madrid.


„Juventus Torino doreste sa-si exprime satisfactia pentru faptul ca primele doua locuri ale clasamentului realizat de France Foootball au fost ocupate de doi fotbalisti italieni, care au contribuit cu prestatiile lor impecabile la câstigarea titlului de campioana a Italiei in editia 2005-2006 si a Campionatului Mondial. Juventus ii transmite felicitari lui Fabio Cannavaro si totodata sustine ca si marele nostru portar «Gigi» Buffon ar fi meritat sa primeasca acest trofeu pentru evolutiile sale extraordinare din acest an“, se arata intr-un comunicat al gruparii din Torino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS