18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Tata Jean“ este incoltit de ANAF

„Tata Jean“ este incoltit de ANAF

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a dezvaluit ca institutia pe care o conduce a luat la bani marunti transferul „Ganezului“ de la gruparea bistriteana, patronata de Jean Padureanu, la VfB Stuttgart.


Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a dezvaluit ca institutia pe care o conduce ancheteaza transferul atacantului Ionel Ganea de la Gloria Bistrita la gruparea germana VfB Stuttgart, efectuat in iulie 1999. Ionel Ganea s-a transferat de la Gloria Bistrita la formatia VfB Stuttgart pe 2 iulie 1999, dupa ce in returul sezonului 1998/1999 evoluase pentru Rapid sub forma de imprumut. Ulterior, atacantul s-a transferat in Turcia, la Bursaspor (tur 2003-2004), si in Anglia, la Wolverhampton (retur 2003-2004, pâna la finalul acestui sezon). In vara acetui an s-a transferat la Dinamo, unde evolueaza si in prezent.


Doua milioane de euro au ajuns in Olanda


Presedintele ANAF sustine ca, in urma transferului lui Ganea, in vistieria clubului bistritean au intrat 600.000 de euro, iar alte doua milioane de euro in contul unei firme din Olanda.


„Pentru cei 600.000 de euro s-a platit impozit. Acum asteptam de la autoritatile fiscale din Olanda sa ne spuna daca firma respectiva nu este cumva controlata de un cetatean român care s-a dus in «paradisurile» fiscale pentru a scapa de taxe“, a spus Bodu, care a mentionat ca in Olanda taxa pentru transfer este de doar doi la suta. Sebastian Bodu a adaugat ca in situatia in care firma din Olanda este detinuta de un cetatean olandez, „atunci totul este legal“.


Bodu sustine ca are mai mult de zece cazuri de transferuri pe care le suspecteaza, printre acestea aflându-se si cel al lui Adrian Mutu. El a refuzat sa dea si alte nume de jucatori, spunând ca este prea devreme si ca nu are date concrete, dar a precizat ca verificarea transferurilor continua.


„Astept de la autoritatile internationale o colaborare mai buna cu ANAF, pentru ca Germania a fost singura tara din Europa care a verificat contractele de transferuri la solicitarea noastra“, a adaugat Bodu.


„Tata Jean“ nu pare deranjat de ancheta


Presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, a spus ca a fost chemat de doua ori la Garda Financiara pentru a da raspunsuri legate de transferul lui Ionel Ganea la VfB Stuttgart.


„M-au chemat nu o data, ci de doua ori, dar am spus ceea ce spun si acum. Noi am avut un contract cu clubul respectiv, ceea ce s-a stipulat prin contract noi am primit. S-ar putea ca interventiile in contract sa aiba legatura cu jucatorul sau cu impresarul. Cred ca acolo e vreo problema, la noi nu este nici una. Nu pot sa vehiculez sume pe care nu le cunosc si abia acum le aud. La vremea respectiva, asta a fost intelegerea noastra. S-a facut o oferta pentru Ganea, am fost de acord cu ea, am primit banii si cu asta s-au inchis conturile din punctul nostru de vedere“, a declarat „Tata Jean“.


In privinta relatiei cu impresarii, Jean Padureanu nu a dorit sa faca prea multe comentarii.


„Nu sunt pus sa interpretez ce fac impresarii. Nu pot sa fiu mai precaut pe viitor, fiindca n-ai cum sa fii. Din moment ce un partener fixeaza un pret cu tine si face un contract, respectând ce s-a angajat in contract, nu am cum sa fiu mai atent“, a spus Padureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS