18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDebut fast pentru Energia Rovinari

Debut fast pentru Energia Rovinari

Baschetul ramâne un sport interzis publicului la Târgu Jiu, desi divizionara B Energia Rovinari a inceput campionatul de doua etape. Deoarece panourile regulamentare nu au sosit in Sala Sporturilor, gruparea gorjeana a solicitat ca primele trei jocuri sa le dispute in deplasare. Baschetbalistii pregatiti de Laurentiu Raut au obtinut victorii lejere in ambele etape, 81-57 cu BC CSS Râmnicu Vâlcea si 82-57 cu BC Timba Timisoara. MVP-ul jocului de la Vâlcea a fost Danila, autor a 28 de puncte, secondat de Stroescu (17 puncte), in timp ce, la Timisoara, Pacioga a fost cel mai bun marcator, cu 17 puncte.


Daca tehnicianul se declara multumit de aparare, procentajul aruncarilor de la distanta si semidistanta este destul de scazut, gorjenii având totusi o scuza in acest sens, ca exerseaza la panouri mai joase cu 12 centimetri. „Baschetul este un joc de precizie si in momentul in care te antrenezi la un inel care este cu 10-12 centimetri mai jos decât cel normal te costa foarte mult in procentaje intr-un joc oficial. Am simtit-o pe pielea mea, ma uit pe inregistrarile de meci si nu sunt deloc incântat de aruncarile de la semidistanta si distanta. Sunt destul de multumit de cum am inceput sa ne aparam, cum dam drumul la minge, dar din punct de vedere al procentajelor pe aruncari sunt foarte nemultumit. Sper ca pâna sâmbata, cum ni s-a promis, sa vina panourile pentru ca pâna pe 2 decembrie, când e programata prima etapa acasa, sa avem o saptamâna de acomodare“, sustine Raut.


Sperante de victorie in Banie


Energia Rovinari sustine sâmbata al treilea joc din acest sezon pe terenul principalei contracandidate la primul loc, CS Universitatea Craiova. Cu maximum de puncte dupa doua etape, gorjenii au un ascendent moral in fata gazdelor, pe care le-au invins si intr-un amical inainte de startul campionatului. „Avem meci foarte greu la Craiova. Pentru mine este o mare surpriza ca au pierdut la Vâlcea la trei puncte. Asta, pentru noi, este un ascendent moral, inseamna ca putem sa câstigam acolo. Pâna acum suntem pe drumul cel bun, am câstigat lejer fiecare meci, echipa incepe sa mearga din ce in ce mai bine, dar mai este mult de munca“, afirma Raut. Deficitari la recuperarile sub panou, tehnicianul gruparii gorjene isi doreste ca creasca media de inaltime prin achizitionarea a doi jucatori inalti in pauza competitionala, Alionescu si Gliga fiind in atentia sa.


Craiovenii sunt gata „sa moara pe teren“


Dupa ce a stat in prima etapa, CS Universitatea Craiova a debutat in liga secunda de baschet masculin cu o infrângere, 72-75 la Vâlcea, insa antrenorul Marius Toma a precizat ca a fost vorba doar de un accident nefericit. „La Râmnicu Vâlcea am luat meciul prea usor si ne-am facut singuri viata grea. Am pierdut pe mâna noastra, cum se spune. Am fost condusi la pauza cu 15 puncte, iar când ne-am revenit a fost prea târziu“, a spus Toma.


Tehnicianul craiovean a mai mentionat ca sâmbata, in duelul cu Energia Rovinari, din cadrul etapei a treia, altfel vor sta lucrurile. „Nici sa nu se gândeasca la un rezultat bun. Sa fie constienti ca o sa murim pe teren pentru a obtine victoria. Este primul meci acasa si nu vreau sa dezamagim“, a adaugat Marius Toma. Partida dintre Universitatea Craiova si Energia Rovinari este programata in sala sporturilor din Valea Vlaicii, de la ora 13.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS