30.5 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Marica este atacantul viitorului“

„Marica este atacantul viitorului“

Agentul italian Andrea Pretti sustine ca vârful reprezentativei tricolore are toate calitatile necesare pentru a juca la unul dintre marile cluburi ale Europei.


Prestatiile excelente pe care le-a avut in ultima vreme Ciprian Marica, autorul mai multor goluri importante atât pentru echipa sa de club, Sahtior Donetk, cât si pentru nationala tricolora, l-au adus pe atacantul român in atentia marilor cluburi europene. Aflând de interesul echipelor din Serie A pentru jucatorul român, presa italiana i-a solicitat impresarului Andrea Pretti sa-i faca o scurta caracterizare lui Marica. Agentul peninsular a avut numai cuvinte de lauda la adresa fotbalistului român, sustinând ca acesta reprezinta atacantul viitorului.


„Liga Campionilor constituie o frumoasa vitrina pentru Marica, acesta fiind urmarit de multe cluburi. Este un jucator interesant, modern, abil, tehnic, bine structurat fizic. Este atacantul viitorului“, a spus Pretti.


Impresarul italian a precizat ca nici un club nu a facut, pâna in prezent, vreo oferta concreta pentru internationalul român.


„In prezent, nu exista nici o oferta pentru jucatorul român. Marica este un fotbalist caruia presa i-a acordat spatii largi si cluburile mari il au in vedere, dar oferte concrete nu sunt. Nici un club nu a inaintat o oferta, nici mie, nici la Sahtior“, a afirmat Pretti.


Agentul italian a precizat ca a avut discutii cu gruparea AS Roma despre Marica, dar nu a fost vorba despre tratative.


„Cu Roma am discutat despre Marica, dar nu a fost vorba de tratative. Conducatorii Romei au vrut sa afle detalii care nu pot fi vazute pe teren“, a declarat Pretti.


Acesta a spus ca Marica va discuta prelungirea contractului cu Sahtior Donetk.


„Contractul sau cu Sahtior Donetk expira in 2008, dar urmeaza discutiile pentru prelungirea intelegerii. Am vorbit cu Becali, care mi-a confirmat acest lucru“, a afirmat Pretti.


Dragomir si Piturca il lauda pe Marica


Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, l-a evaluat pe atacantul Ciprian Marica la 20 de milioane de euro. „Corleone“ sustine ca marile echipe ale Europei ar trebui sa se lupte pentru a obtine transferul atacantului român.


„Marica este unul dintre marii atacanti ai omenirii. Cei de la echipele din vestul Europei sunt tâmpiti daca nu-l iau. Daca au bani si nu-l iau sunt nebuni. Eu, daca as avea, acum l-as cumpara cu 20 de milioane de euro, pentru ca stiu sigur ca il dau apoi cu 30 de milioane“, a spus Dumitru Dragomir.


La rândul sau, selectionerul tricolorilor, Victor Piturca, a afirmat ca Marica a demonstrat ca este un jucator bun, câstigându-si postul de titular in nationala României.


„Marica este o certitudine de mai mult timp. El a demonstrat si la nationala, si la echipa de club ca este un jucator foarte bun si putem spune ca este un mare câstig pentru prima reprezentativa“, a subliniat selectionerul.


Marica: „Vreau sa joc la o echipa mare“


Desi a inscris golul victoriei României in meciul amical de miercuri, din deplasare, cu Spania, câstigat de tricolori cu 1-0, Ciprian Marica a spus ca reusita sa nu este foarte importanta, contând mai mult faptul ca nationala noastra a trecut cu bine un examen dificil.


„Nu conteaza ca am inscris eu, ci faptul ca este o victorie importanta pentru România. Acest meci a fost un examen pentru toti. Sunt bucuros ca am marcat si fericit ca am reusit sa câstigam“, a spus atacantul.


Ciprian Marica a afirmat ca isi doreste sa se transfere la alta echipa, precizând insa ca si Sahtior este o echipa mare.


Intrebat ce parere are despre faptul ca Dumitru Dragomir il evalueaza la 20 de milioane de euro, atacantul a raspuns: „Ma bucur sa aud asta, dar acum important este ca sunt sanatos. Si Sahtior este o echipa mare, dar eu imi doresc sa merg mai departe, ca intotdeauna“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS