16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Vom juca fotbal!“

„Vom juca fotbal!“

Cu nostalgia victoriei impotriva „câinilor rosii“ inca proaspata in memorie, „pandurii“ lui Eugen Neagoe primesc pe „Municipal“ replica Stelei. „Geana“ avertizeaza ca valoarea in fotbal, câteodata, nu este de ajuns pentru a-ti apropia succesul. Pandurii nu este o victima sigura in fata „razboinicilor“ lui Gigi Becali, marturie in acest sens putând depune Rapid si Dinamo.


– Domnule Neagoe, va propuneti sa câstigati cele trei puncte in meciul cu Steaua sau va multumiti si cu un egal?


– Am spus si inaintea meciului din Cupa României cu Dinamo ca vrem victoria si s-a crezut ca glumesc. Am spus ca tratam meciul foarte serios, chiar daca jucam cu una dintre cele mai bune echipe din România. Asa trebuie sa jucam toate partidele. Nu mi-as dori ca jucatorii sa intre la vreun meci pe teren si sa creada ca partida e ca si pierduta. Desi jucam cu Steaua, singura echipa din România participanta in Champions League, daca noi vom juca asa cum trebuie, cu siguranta le vom putea pune probleme.


– Este un avantaj pentru Pandurii faptul ca echipa lui Olaroiu are cinci jucatori convocati la nationala pentru meciul de la Cadiz?


– Nu cred, pentru ca Steaua are jucatori foarte valorosi in lot si chiar daca vor juca miercuri (astazi – n.r.) la nationala, vor face fata si in campionat. Nu cred ca asta are vreo importanta pentru ei, deoarece joaca de mai mult timp miercurea si duminica si sunt obisnuiti cu acest ritm. Nu cred ca la ei ar fi vreo problema din cauza oboselii sau a altceva.


„Radoi nu va simti lipsa jocurilor“


– Steaua nu a mai câstigat in deplasare din etapa a sasea, iar Pandurii nu a pierdut acasa din etapa a cincea.


– Nici acum, la Târgu Jiu, nu vrem sa câstige. Noi am pierdut un singur joc acasa, cu CFR Cluj, dupa o prima repriza foarte buna a noastra, in care puteam sa marcam doua, trei goluri pâna la pauza. Din pacate, am ratat si nu s-a putut câstiga acest joc, iar in repriza a doua am ramas in zece oameni, dar sper ca la partida de sâmbata Steaua sa ramâna fara puncte câstigate in deplasare.


– Se vorbeste de revenirea lui Radoi la acest meci, cât de mult va temeti de acest jucator?


– Eu ma bucur pentru el ca nu mai are probleme de sanatate pentru ca este un jucator foarte valoros, dupa parerea mea, chiar cel mai valoros jucator din campionatul României in acest moment, si nu cred ca jignesc pe nimeni. Ma bucur ca va reveni, dar, din pacate, cred ca se va intâmpla chiar la partida cu noi. Probabil va juca din primul minut.


– Nu poate fi un avantaj faptul ca revine dupa cinci luni de absenta pe gazon?


– Radoi este un jucator de valoare si nu cred ca se va simti lipsa jocurilor. Este cel mai bun jucator al României in acest moment si nu cred ca se va simti in joc aceasta absenta indelungata de pe teren.


„Nu-mi este teama de Steaua“


– Publicul va avea un rol important la acest meci?


– Publicul are mereu un rol foarte important la aceste jocuri si eu mi-as dori ca sâmbata sa fie din nou alaturi de noi, sa ne ajute si sa ne incurajeze, sa fie al 12-lea jucator. Stiu ca la Târgu Jiu sunt foarte multi stelisti si foarte multi simpatizanti ai Stelei, dar sper ca si ei sa fie lânga noi la partida de sâmbata. Pentru ca va conta foarte mult si aportul publicului, iar la un meci cum este cel cu Steaua, cu siguranta va fi si pentru jucatori foarte important.


– Pandurii va juca defensiv, cu unsprezece fundasi?


– Vom juca fotbal. Ce, am jucat undeva asa? Am auzit si la partida cu Dinamo ca a strigat cineva din tribuna: „Ce, ba, ai venit cu autobaza?“. Am avut patru – cinci ocazii periculoase si am dat un gol. Trebuie sa jucam fotbal, fara frica, fara teama.


– Unde este periculoasa echipa lui Olaroiu?


– Steaua are un joc special, are jucatori valorosi, dar in fotbal, câteodata, nu este de ajuns. Sunt foarte periculosi la loviturile libere, au jucatori foarte inalti la cornere, care câstiga de obicei duelurile unu la unu. Sper ca noi sa nu le dam prea multe ocazii sa o faca. Nu-mi este teama nici macar de Steaua, echipa cu cel mai frumos palmares din România. Greu câstigi impotriva ei, dar asta nu inseamna ca suntem victime sigure. Vom juca si eu cred ca le vom pune mari probleme. Sunt cele mai frumoase momente din viata de fotbalist când joci impotriva Stelei, a lui Dinamo sau Rapid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS