13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJucam cu Spania, ne gândim la Olanda

Jucam cu Spania, ne gândim la Olanda

Meci amical


Spania – România


• Stadion „Ramon de Carranza“, Cadiz, astazi, ora 23.00 (TVR 1, in direct).


• Formatii probabile:


Spania: Reina – Angel, Navarro, Lopo, Arizmendi – Angulo, Xabi Alonso, Cesc, Silva – Villa, Morientes. Antrenor: Luis Aragones.


România: Coman – Badoi, Tamas, Chivu, Rat – Cocis, Ov. Petre, Rosu, Dica – Marica, D. Niculae. Antrenor: Victor Piturca.


Victor Piturca sustine ca amicalul cu selectionata iberica reprezinta un test important inaintea confruntarii cu „Portocala mecanica“, din preliminariile CE 2008.


Arena „Ramon de Carranza“ din Cadiz va gazdui astazi, de la ora 23.00, partida amicala dintre primele reprezentative ale Spaniei si României. Pentru selectionerul Victor Piturca, acest meci reprezinta un test important inaintea confruntarii cu Olanda, din preliminariile CE 2008.


„Meciul cu Spania e binevenit pentru noi. Sper din toata inima sa ne facem treaba, sa realizam un test bun cu o echipa de asemenea calibru, sa tragem concluziile necesare si sa pregatim si meciul cu Olanda care, ca valoare, e apropiata de Spania. Vreau sa vad cum reactioneaza jucatorii nostri in fata unei echipe de asemenea nivel“, a spus Piturca.


„Spania are fotbalisti valorosi“


Piturca sustine ca echipa Spaniei este foarte valoroasa, chiar daca este intr-un proces de reconstructie. „Antrenorul Spaniei vrea sa testeze câtiva jucatori noi, neavând un inceput foarte bun in aceasta campanie. Nu cred ca Spania e o echipa imprevizibila, dar are fotbalisti valorosi, chiar daca nu au fost convocati trei – patru jucatori precum Raul, Torres, Puyol sau Xavi. Nu seamana foarte mult ca stil de joc cu Olanda, sunt mai tehnici ca olandezii, dar ca profil de joc, da. Imi doresc sa pregatim meciul cu Olanda, sa vedem cum reactioneaza jucatorii nostri in fata unei echipe de asemenea nivel. Vreau sa testez si unul, doi jucatori noi. Titulari sau pe parcurs, asta vom vedea“, a comentat el.


Barcelona nu are jucatori la lot


Ziaristii iberici sunt de parere ca selectionerul Luis Aragones stia ca trebuie sa schimbe „blocul“ care a participat la CM 2006, dar nu a indraznit sau nu a crezut ca este necesar sa faca acest lucru imediat dupa terminarea competitiei, hotarând sa amâne „revolutia“ la nivelul lotului. De asemenea, presa spaniola sustine ca Aragones a gestionat prost iesirea lui Raul din echipa nationala. „Raul este in crestere de forma, dar Luis nu-l vrea la lot si este pe terenuri miscatoare“, a scris cotidianul Sport, care a adaugat ca este surprinzator si faptul ca FC Barcelona nu mai are nici un jucator la lot.


Conform presei spaniole, poarta nationalei iberice va fi aparata in meciul cu România de goal-keeper-ul lui Liverpool, Reina. Daca luam in calcul ultimele informatii din lotul Spaniei, Aragones va folosi sistemul 4-4-2 in disputa cu tricolorii. Xabi Alonso si Cesc vor conduce jocul, Angulo si Silva vor fi pe benzi, Villa si Morientes formeaza perechea de atacanti, in timp ce Angel, Navarro, Lopo si Arizmendi vor fi folositi in defensiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS