12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCiuca si Craciunescu forteaza revenirea

Ciuca si Craciunescu forteaza revenirea

Chiar daca nu sunt refacuti in totalitate, n-ar fi exclus ca fundasii centrali ai Stiintei sa incerce sa joace pe finalul acestui tur de campionat.


Accidentati de foarte mult timp, Madalin Ciuca si Catalin Craciunescu au facut mari eforturi pentru a reveni cât mai rapid pe gazon, respectând cu strictete programul de recuperare impus de medici. Cu toate ca intrarea in normalitate este preconizata in returul acestui sezon, cei doi fundasi ai Stiintei, observând problemele cu care se confrunta Fane Stoica, au inceput sa forteze la antrenamente in speranta ca vor fi de ajutor mult mai devreme.


Asa s-a intâmplat si in timpul sedintelor de pregatire de ieri, când Ciuca si Craciunescu au reusit sa efectueze exercitiile impuse de „Mourinho“ cot la cot cu ceilalti colegi de echipa. Acest lucru l-a bucurat pe tehnicianul craiovean, care nu s-a sfiit sa-i aprecieze pentru modul cum trateaza problemele pe care le au, dar i-a si „calmat“ atunci când a observat ca depun mai mult efort decât a fost cazul, de teama ca ar putea aparea complicatii. Tot la acest capitol si-a trecut numele si Stelica Stemat, mijlocasul craiovean revenind la echipa mare in forta, dupa ce in urma cu o saptamâna a acuzat unele probleme musculare.


Spre deosebire de Ciuca si Craciunescu, medicul echipei, Claudiu Stamatescu, nu a consemnat nici o ameliorare in cazul lui Dorel Stoica si Constantin Gargalie, care s-au rezumat doar la câteva exercitii in sala de forta. Printre absenti s-au numarat Andrei Ionescu si Valerian Girla, care au completat lotul nationalei de tineret a României, pentru meciul cu Grecia.


Fane Stoica lucreaza la finalizare


Observând ca elevii sai nu stau atât de bine la faza de finalizare pe cât credea, Fane Stoica i-a supus ieri pe juveti, in cadrul celor doua antrenamente ale zilei, sustinute de la ora 10.00, respectiv 14.00, in Lunca Jiului, unui sir de elemente care sa „regleze“ aceste carente. Daca, la prima sedinta, staff-ul tehnic a pus accent mai mult pe forta si a incheiat cu miute, cea de-a doua „lectie“ a fost destinata exclusiv fazei ofensive.


„Reteta“ a inceput cu circuite variate, având ca tema conducerea balonului in regim de viteza, si a continuat cu actiuni laterale, finalizate cu centrari in careu si reluare direct pe poarta. Daca in timpul partidelor din campionat, vârfurile Stiintei nu s-au dovedit atât de eficiente, in timpul antrenamentelor, Baird, Florin Costea, Pirvu si restul ataantilor i-au facut zile fripte lui Mircea Bornescu si Nicusor Banica. Alb-albastrii si-au incheiat activitatea tot in compania mingii, miutele si jocul-scoala nelipsind din „partitura“.


Nici „rechinii“ nu au toti „dintii“


Daca Universitatea nu va putea miza pe capitanul Dorel Stoica in meciul de vineri, el neavând nici o sansa sa se refaca atât de rapid, nici Farul nu se poate lauda ca vine la Craiova cu intreg efectivul. Basarab Panduru nu se va putea prevala de serviciile a trei jucatori de baza, fiind vorba despre Decebal Gheara, suspendat pentru cumul de cartonase galbene, Razvan Farmache si Florin Maxim, accidentati. In schimb, in tabara „rechinilor“ vor reveni Adrian Vlas si Cristian Schiopu.


Altfel, antrenorul Farului nu i-a permis lui Armel Disney sa se alature nationalei din Congo, pentru amicalul din Franta, disputat aseara, in compania echipei similare din Mali. In schimb, Vasilica Pacuraru s-a alaturat echipei nationale de tineret a României, care va sustine astazi, de la ora 17.00, la Mogosoaia, o partida de verificare in compania Greciei. „Rechinii“ vor pleca astazi spre Banie, dar vor face o escala la Pitesti, si vor ajunge la Craiova mâine seara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS