15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Ce o avea Piturca de ascuns?“

„Ce o avea Piturca de ascuns?“

Ziaristi iberici au luat contact, luni, cu metodele de colaborare cu presa ale selectionerului României, Victor Piturca. Jurnalistii spanioli l-au acuzat pe Piturca de „secretomanie“, deoarece antrenorul tricolorilor a inchis total antrenamentul efectuat luni seara de Chivu si compania pe stadionul „Sancho Davila“ din Puerto Real, aproape de Cadiz, si pentru ca a permis accesul doar la ultimele 15 minute din antrenamentul oficial de ieri. „Chiar daca pare incredibil, dat fiind caracterul amical al intâlnirii cu Spania, Piturca a inchis sedinta de pregatire, desi nu avea practic nimic de ascuns. Mergând pe linia secretomaniei excesive (ce s-ar fi intâmplat daca era meci oficial?), la antrenamentul de marti al nationalei României, ca un dar generos, a fost permis accesul presei timp de 15 minute“, a scris prestigiosul cotidian sportiv AS.


Sursa citata a remarcat absenta vedetei Adrian Mutu, dar si a „celebrului“ Banel Nicolita, cunoscut in Spania dupa autogolul din meciul Real Madrid – Steaua. „Din lotul României nu fac parte vedeta Mutu si Nicolita, celebru in Spania dupa autogolul comic din meciul cu Real Madrid. In aceste conditii, Chivu este atractia. Ne amintim de Piturca pe când era jucator, el facând viata grea nationalei Spaniei intr-un meci disputat pe 29 aprilie 1987, când România a câstigat cu 3-1, iar el a inscris un gol“, a notat AS.


Piturca are „antecedente“ in ceea ce priveste secretomania. Inaintea meciului cu Bulgaria, scor 2-2, disputat pe 2 septembrie, in preliminariile CE 2008, selectionerul tricolorilor a inchis publicului si presei majoritatea sedintelor de pregatire, la antrenamentul oficial fiind permis accesul doar in ultimele 15 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS