24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nasul“ se bucura ca jucam cu Spania

„Nasul“ se bucura ca jucam cu Spania

Mircea Sandu sustine ca acest amical ii da posibilitatea lui Piturca sa testeze, in compania unei echipe puternice, mai multi jucatori care ar putea evolua impotriva „Portocalei mecanice“.


Reprezentativa României a plecat ieri in Spania, unde mâine, de la ora 23.00, la Cadiz, va sustine un meci amical in compania Spaniei. La plecarea in Spania, presedintele Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a spus ca spera ca reprezentativa tricolora sa mai joace o partida de verificare in februarie 2007, inaintea meciului cu Olanda, programat pe 24 martie, in preliminariile Campionatului European 2008.


„Nu stiu daca vom câstiga. Important este ca jucam cu Spania, o echipa cu multe valori. Din câte am constatat din presa, ei vor incerca mai multi jucatori tineri. Cred ca e un bun prilej si pentru Piturca sa mai verifice câtiva fotbalisti. Nu pot spune ca este cel mai important amical al României, deoarece am jucat si cu Germania, vom juca si cu Turcia si vom intâlni din nou Germania in septembrie anul viitor. Sunt meciuri importante pentru moral daca le câstigi si care pot da anumite informatii antrenorului. Mai e pâna la meciul cu Olanda si speram ca vom juca si in februarie cel putin un meci amical. De fapt, cu Germania trebuia sa jucam in februarie, dar s-a amânat. Daca nu vom reusi sa facem un amical, mergem in Cipru si vom juca doua meciuri“, a afirmat Sandu.


„Mutu a fost invoit de Piturca“


Mircea Sandu s-a referit si la faptul ca atacantul Adrian Mutu, care este legitimat la AC Fiorentina, nu a fost convocat de selectionerul Victor Piturca pentru amicalul cu Spania. Presedintele FRF a spus ca nu este vorba de o neconvocare, ci de o invoire.


„Nu este vorba de o neconvocare. Mutu a avut o discutie cu Piturca si a fost invoit. El si-a botezat fata, acesta fiind un eveniment important in viata lui, si mi se pare corect sa fie invoit. Probabil ca nu aveau alta perioada când sa faca botezul, asa ca eu cred ca este o buna intelegere“, a afirmat Sandu.


Românii nu se tem de bombele spaniolilor


Conferinta de presa a antrenorului echipei Cadiz, Jose Gonzalez, dupa meciul cu Las Palmas, a fost suspendata, sâmbata seara, dupa o amenintare cu bomba. Directorul general al clubului Cadiz, Jose Mata, a afirmat ca s-a primit un telefon de amenintare, astfel ca sediul gruparii a fost evacuat, insa alarma s-a dovedit a fi falsa.


Intrebat ce parere are despre faptul ca la Cadiz, locul de desfasurare a meciului amical cu Spania, a fost o amenintare cu bomba, Sandu a râs si a spus: „Stiau ca vor veni români si ne-au amenintat putin“.


La rândul sau, Piturca a mentionat ca nu este ingrijorat: „Suntem pregatiti pentru bombe. In fotbal, oricând se poate intâmpla sa explodeze o bomba“.


Nici presedintele LPF, Dumitru Dragomir, nu a parut prea ingrijorat de alarma falsa cu bomba de sâmbata seara, de la Cadiz.


„Bombele sunt la noi aici, in România, nu la Cadiz. Mai rasufla câte o bomba din când in când si in campionat, ca sa mai acoperim lipsurile populatiei“, a spus Dragomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS