22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ au iesit din criza!

„Pandurii“ au iesit din criza!

Handbalisti de la Pandurii Târgu Jiu a invins pe terenul nou-promovatei HCM Bistrita, 28-27, dupa ce la pauza gazdele conduceau cu scorul de 15-13. Jocul a stat sub semnul echilibrului, cele doua grupari alternând la conducere pe tabela de marcaj, cea mai mare diferenta consemnata fiind de trei goluri in favoarea bistritenilor, 18-15, in minutul 36. „Pandurii“ au condus in doua rânduri in prima repriza, 2-1 (‘4) si 13-12 (’26), dar gazdele au intrat la cabine cu un avantaj de doua goluri. Arbitrii au fost exigenti cu pivotul Costea, aratându-i cartonasul rosu in minutul 28, insa va avea drept de joc cu Minaur Baia Mare. „Costea a fost descalificat pentru un fault. Arbitrii au considerat ca a iesit prea agresiv, dar nu i-au luat carnetul si probabil ca va primi un avertisment si o mica amenda“, a spus antrenorul Mircea Pasek.


Dupa ce a recuperat trei goluri in numai trei minute, Energia Pandurii a dominat finalul, diferenta de un gol, 26-25 (’56) si 27-26 (’59), fiind anulata in doua rânduri de ardeleni, nu si a treia oara, gorjenii asigurându-si victoria cu câteva secunde inainte de fluierul final. Cu un procentaj de suta la suta, Balea a fost cel mai eficient „pandur“, cu sapte goluri, completat de Apolzan, sase goluri, Truica, cinci goluri, Preda si Ilies, câte patru, si Mazilu, doua goluri, in timp ce de la gazde Cârstoaia a marcat de sase ori.


Succesul de la Bistrita a confirmat cresterea de forma a echipei din Târgu Jiu aratata in precedentele doua jocuri, cu Steaua si Dinamo, handbalistii gorjeni abordând cu alt moral cele doua jocuri din aceasta saptamâna. „A fost un joc foarte greu. Arbitrajul a fost foarte corect, iar baietii s-au daruit exemplar si si-au facut datoria fiecare pe postul lui. S-a terminat cu acest prag de criza. Acum este alta atmosfera, baietii s-au completat foarte bine, daca unul a gresit celalalt l-a incurajat si a incercat sa-l suplineasca. Sunt convins ca vom obtine victorii si in urmatoarele doua partide, cu Minaur acasa si Cluj in deplasare“, a declarat antrenorul Mircea Pasek.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS