10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInvinsi de accidentari

Invinsi de accidentari

LIGA I


Universitatea 0 – Poli Timisoara 1


• A marcat: G. Bucur ’35.


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 7.000.


Universitatea: Bornescu – Dananae, Saceanu, Rose – Girla (’76, I. Gaman), A. Ionescu, Fl. Costea, Dina (’46, Barboianu), Velcovici – Pirvu, Baird. Antrenor: Stefan Stoica.


Poli: M. Popa – Olah (’27, S. Radoi), McKain, Cinu, Emeghara – Caramarin, Alexa, Izvoranu, Balace – G. Bucur (’65, Grigorie), A. Cristea (’51, Mansour). Antrenor: Alin Artimon.


• Cartonase galbene: Fl. Costea / M. Popa, S. Radoi, Izvoranu, Mansour.


• Au arbitrat: S. Corpodean – M. Savaniu, I. Cojocaru.


Stiinta a acuzat absentele din defensiva, prestatia slaba a eleviilor lui Fane Stoica fiind taxata de jucatorii timisoreni, care, desi nu au aratat mare lucru, au plecat cu toate cele trei puncte.


Plecând la „razboi“ cu o defensiva improvizata, Universitatea a incercat sa obtina un rezultat bun in fata celor de la Poli Timisoara, dar lipsa de experienta a juvetilor si-a spus din nou cuvântul, acestia fiind dezavantajati si de brigada de arbitri. Cunoscând problemele Stiintei, banatenii nu au facut altceva decât sa astepte greseala adversarilor, fapt care s-a si intâmplat in minutul 35.


Universitatea a intrat in teren decisa sa-si adjudece cele trei puncte si a fost aproape de deschiderea scorului din primul minut, când Baird a reluat periculos cu capul spre vinclul portii, dar Marius Popa a fost la post. Portarul oaspetilor nu a gresit nici in fata lui Pirvu (’31), nici a lui Saceanu (’38) sau Rose (’42), suturile acestora fiind deturnate fara prea mari emotii. Alb-albastrii au continuat sa domine ostilitatile, dar fara sa concretizeze, in timp ce timisorenii s-au rezumat sa contraatace periculos.


Corpodean nu l-a eliminat pe Izvoranu


Prima faza controversata a meciului s-a petrecut in minutul 33, când clinciul dintre Florin Costea si Izvoranu s-a soldat cu câte un „galben“ in dreptul fiecaruia. Cartonasul primit nu l-a linistit pe jucatorul lui Poli, din contra, la faza urmatoare l-a faultat dur pe Girla, fara ca acesta sa fi fost in posesia balonului. Sorin Corpodean a inchis ochii, in loc sa-i arate cel de-al doilea galben lui Izvoranu, fapt care i-a iritat pe jucatorii Stiintei. Continuând reprosurile la adresa „centralului“, alb-albastrii au fost surprinsi de banateni, care au repus rapid mingea si au deschis scorul prin Gigel Bucur (’35), de asemenea dintr-o faza dubioasa. Tinta oltenilor a fost de aceasta data tusierul Marcel Savaniu, care nu a semnalizat o pozitie de ofsaid a lui Caramarin, in fata premergatoare golului.


Golul primit a avut un efect negativ asupra juvetilor, care nu au reusit sa se mai apropie periculos de poarta lui Popa, in timp ce Caramarin si compania s-au rezumat doar sa tina mingea departe de propria poarta.


Oltenii nu si-au revenit nici dupa pauza


Daca in prima parte a jocului spectatorii de pe „Ion Oblemenco“ au mai avut la ce sa priveasca, in repriza secunda partida a fost anosta, pentru ca jucatorii Stiintei nu au putut mai mult, in timp ce timisorenii au jucat la trecerea timpului. Pirvu a fost singurul oltean care a avut oportunitatea sa restabileasca egalitatea (’47, ’55), insa a finalizat imprecis de fiecare data, spre dezamagirea lui Fane Stoica, al carui debut pe „Ion Oblemenco“, in postura de „principal“, a fost nefast. Nici Poli nu a stat mai bine la capitolul realizari, cu toate ca Mansour s-a aflat de trei ori intr-o pozitie excelenta (’60, ’67, ’89), dar suturile sale nu l-au invins pe Bornescu.


Finalul partidei i-a gasit pe timisoreni in defensiva, fiind si cu un om mai putin pe teren, deoarece Caramarin s-a accidentat, iar Alin Artimon efectuase deja cele trei schimbari regulamentare. Napustiti in atac cu tot efectivul, inclusiv portarul Bornescu, oltenii au sperat in egalare pâna in ultima secunda, insa tabela de marcaj a „inghetat“ la 0 – 1 pentru Poli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII