15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportProvincia se ia la intrecere

Provincia se ia la intrecere

Cinci etape fara infrângere si multe probleme in defensiva pentru Stefan Stoica, antrenorul Universitatii, care vrea sa ramâna neinvins in campionat, chiar daca mâine intâlneste o echipa, Poli Timisoara, ce cauta drumul spre podiumul Ligii I.


Dupa câteva saptamâni de invincibilitate, atât in campionat, cât si in Cupa României, a venit, in fine, vremea primului esec pentru Universitatea. Oltenii au parasit Cupa, fiind invinsi de Rapid, printr-un eurogol al lui Badoi care, culmea sortii, a fost alungat din curtea Universitatii in urma cu câtiva ani! Si cum un necaz nu vine singur, acest esec a insemnat pentru tânara echipa a Craiovei o dubla pierdere, ca sa zic asa. Este vorba despre accidentarea lui Dorel Stoica, astfel ca pentru meciul de mâine lista indisponibililor este destul de mare, antrenorul Universitatii confruntându-se cu o situatie critica in privinta alcatuirii apararii. Probabil ca la ora lecturarii acestei avancronici Fane Stoica a luat o decizie in privinta primului „unsprezece“ pe care il va trimite mâine in teren. A analizat mai multe solutii de „avarie“ cum ar fi reprofilarea unor jucatori, acordarea unei sanse tinerilor sau schimbarea sistemului de joc.


De altfel, la antrenamentul de ieri, Stefan Stoica a incercat o formula cu Saceanu si Rose fundasi centrali, iar Andrei Ionescu a revenit titular, dar ca mijlocas stânga. Pâna la ora meciului n-ar fi exclus insa sa apara si alte modificari in echipa de baza.


Curat ghinion, s-ar putea spune, având in vedere si faptul ca adversarul oltenilor nu este o echipa oarecare, Poli Timisoara fiind un team cu nume destul de sonore in lot. Banatenii vin in Banie dupa o victorie importanta, eliminarea CFR-ului Cluj din Cupa României.


„Universitatea este foarte ambitioasa“


Paul Cazan, directorul sportiv al echipei de pe malul Begai, a spus: „Universitatea este pe locul zece, dar asta nu inseamna ca este o formatie slaba. Este o echipa tânara, in formare si, din câte am vazut, foarte ambitioasa. Meciul se anunta interesant, mai ales ca Universitatea revine acasa, ca sa zic asa. Ma refer la faptul ca ultimele doua partide din campionat au fost jucate la Caracal. Ca atare, oltenii vor juca mâine iarasi in fata suporterilor de pe «Ion Oblemenco». Este un meci greu. Universitatea, logic, va incerca sa demonstreze suporterilor, si nu numai, ca are o echipa foarte buna. In acest moment, pentru Poli, intr-un fel, este mai importanta Cupa României decât campionatul deoarece prin Cupa se poate accede in Cupele Europene altfel. Vreau sa spun ca prin meciuri mai putine poti face performanta, adica poti ajunge in Cupele Europene. Nu inseamna insa ca intâlnirile din campionat nu mai ne intereseaza. Obiectivul? Cât mai multe puncte, cât mai sus in clasament. Partida cu noua echipa a Craiovei este un fel de derbi al formatiilor din provincie“. Timisorenii sosesc in aceasta dupa-amiaza la hotelul „Europa“ din Craiova, antrenorul Artimon confruntându-se cu doua probleme, respectiv unele incertitudini in privinta lui Mansour si Plesan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII