18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Lucescu mai sta trei ani la Donetk“

„Lucescu mai sta trei ani la Donetk“

Patronul lui Sahtior a dezmintit zvonurile privind o posibila demitere a lui „Il Luce“ si inlocuirea sa cu germanul Cristoph Daum.


Dupa infrângerea cu 1-0 suferita in derbiul campionatului cu Dinamo Kiev, care a facut ca Sahtior sa ramâna la sase puncte in spatele rivalei, la gruparea din Donetk au aparut problemele, presa din Ucraina anuntând ca zilele lui Mircea Lucescu pe banca tehnica a „minerilor“ sunt numarate.


Nu de aceeasi parere este insa patronul lui Sahtior Donetk, Rinat Ahmetov, declarând ca Mircea Lucescu va ramâne la clubul ucrainean pâna la terminarea contractului, nepunându-se problema instalarii germanului Cristoph Daum.


„Cred ca cei de la Dinamo Kiev viseaza sa il demit pe Lucescu. Tin sa-i dezamagesc. Mircea Lucescu va ramâne la Donetk pâna la finalul contractului, adica inca trei ani. Sunt ridicole zvonurile cu Daum. Nici vorba sa fie negocieri cu el. Am incredere deplina in Lucescu. Specialistul român a obtinut performante in Turcia, iar aici a câstigat de doua ori titlul. Suntem la sase puncte in spatele lui Dinamo Kiev, dar mai sunt de disputat 17 etape, asa ca nu este nici o tragedie. Obiectivul nostru de moment este sa prindem saisprezecimile Cupei UEFA“, a spus Ahmetov.


Patronul lui Sahtior l-a aparat pe Lucescu, care a atacat dur arbitrajul dupa meciul pierdut cu Dinamo Kiev, in timpul caruia a si fost trimis in tribuna.


„Din pacate, arbitrul a devenit actorul principal, nu a fost la inaltime. Este o problema de sistem in fotbalul ucrainean, unde presedintele unui club puternic si presedintele federatiei sunt una si aceeasi persoana. Este un conflict de interese. Il respect pe Igor Surkis, presedintele lui Dinamo Kiev. Il respect si pe Grigori Surkis, presedintele federatiei, dar nu voi agrea niciodata aceasta situatie, care trebuie neaparat schimbata“, a spus el.


Igor Surkis contraataca


In replica, patronul gruparii din Kiev, Igor Surkis, a precizat ca a ramas fara cuvinte când a auzit acuzele lui Mircea Lucescu. „Daca nu ar fi arbitri, atunci Lucescu ar gasi alti vinovati, e vechiul cântec, Mircea intotdeauna vorbeste de unul si acelasi lucru: arbitrajul. Brigada a judecat asa cum a vazut“, a comentat Surkis, care a negat totodata faptul ca la Dinamo Kiev ar putea fi adus pe banca tehnica suedezul Sven Goran Eriksson: „Nu ma gândesc sa schimb antrenorul, Anatoli Demianenko va continua sa munceasca aici“.


De aceeasi parere cu Igor Surkis a fost si mijlocasul român de la Dinamo Kiev, Florin Cernat. „Nea Mircea tot timpul gaseste alti vinovati. Când pierde acuza mereu arbitrajul. Eu zic ca Dinamo a câstigat pe merit. Acum ne dorim sa invingem Steaua in Ghencea, in Liga Campionilor, pentru a prinde locul trei din grupa si a continua in Cupa UEFA. Va fi deranj mare la echipa daca nu vom obtine calificarea in primavara europeana“, a spus Cernat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS