19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRevelatie si in „competitia KO“

Revelatie si in „competitia KO“

Chiar daca a acceptat sa evolueze in Bucuresti contra dinamovistilor, Pandurii Târgu Jiu nu renunta la calificarea in sferturile de finala ale competitiei surprizelor.


Gruparea gorjeana se viseaza in rolul „buturugii mici“ care sa elimine din competitia surprizelor pe Dinamo, echipa care domina autoritar fotbalul românesc. Probabilitatea ca Mircea Rednic sa-si menajeze unii titulari si evolutia curajoasa a gorjenilor in „Groapa“, când au pierdut la limita, sunt tot atâtea motive de speranta pentru Pandurii. „Obiectivul nostru este calificarea in sferturi. Incercam sa ne calificam, chiar daca Dinamo este o echipa buna si e liderul campionatului. Noi ne jucam sansa. Daca vom face ceea ce trebuie, daca vom munci si vom alerga si jucatorii vor respecta ceea ce discutam, vom putea sa ne impunem. Se poate ca Mircea Rednic sa menajeze câtiva dintre titulari si sa nu joace cu echipa de baza, dar nu conteaza. Si daca va incepe meciul cu cei care au jucat mai putin pâna acum va fi greu, pentru ca are jucatori valorosi in lot“, a sustinut Neagoe.


„Geana“ va alinia o echipa „hibrid“, o combinatie intre titulari si rezerve, preferând sa-si menajeze, totusi, jucatorii care au suferit din punct de vedere medical dupa partida cu UTA din campionat. Vancea si Dragomir vor absenta, primul cu probleme la glezna, al doilea la inghinali, insa vor reveni in primul unsprezece Popete si Vranjkovic. Neagoe a luat in calcul si posibilitatea ca departajarea sa se faca la loviturile de la 11 metri, Vranjkovic, Rus, Stânga, Iordache, Orac si Vatavu fiind printre executanti.


Iordache, apt pentru meciul cu Dinamo


Incapabil sa faca fata din punct de vedere fizic mai mult de o repriza in deplasare, ex-dinamovistul Ilie Iordache spune ca este apt pentru a depasi aceasta bariera in meciul cu fostii sai colegi. Capitalul de moral ar fi principalul câstig pentru „panduri“ in eventualitatea eliminarii liderului din Cupa României, iar Iordache crede ca o eventuala reusita de acest gen nu ar trebui sa mire pe cineva. „Eu fac tot posibilul sa evoluez cât mai bine si sa demonstrez ca merit sa joc in Liga I. Dupa cum stiti, nu prea jucam la Dinamo si imi pare bine ca acum sunt pe teren. Sper sa joc mai mult de 45 de minute cu Dinamo, pentru ca am avut niste probleme cu piciorul, si sa o fac foarte bine. Am demonstrat pâna acum ca putem sa jucam si cu Dinamo. Daca prindem o zi buna putem sa-i scoatem, nu se stie. O eliminare a lui Dinamo nu ar fi o minune pentru ca am batut echipe ca Timisoara, UTA si nu trebuie sa mire pe nimeni acest lucru. Ar fi o bucurie pentru noi sa-i eliminam, pentru ca am reusi sa scoatem din Cupa echipa de pe primul loc in campionat“, a declarat Iordache.


Neagoe, „câine“ pentru sase luni


Tehnicianul Eugen Neagoe a stat sase luni in curtea lui Dinamo, insa nu se poate lauda cu prea multe reusite. Ca antrenor la Pandurii, in numai trei luni „Geana“ si-a câstigat respectul oltenilor si nu numai, echipa sa fiind pâna in acest moment revelatia turului, desi era cotata ca o candidata certa la retrogradare. „Dinamo este unul dintre cele mai mari cluburi din România. Am jucat un retur la Dinamo unde lumea s-a comportant foarte bine cu mine, eu eram spre finalul carierei, aveam 32 de ani. Am amintiri placute. Am facut foarte putin pentru Dinamo, deoarece am si jucat putin. Ca antrenor la Pandurii, impreuna cu echipa, am reusit multe lucruri bune pe care sper sa le continuam“, a sustinut Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS