19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFederer este pregatit de victorie

Federer este pregatit de victorie

Dupa ce saptamâna trecuta a renuntat, in ultimul moment, la turneul din Seria Masters de la Paris, motivând o oboseala generala, cel mai bun tenisman al lumii, Roger Federer (foto), a aterizat inca de luni in China, pentru a participa la Mastersul de la Shanghai, care va incepe pe 12 noiembrie. Elvetianul a precizat ca a venit devreme in metropola chineza pentru a se acomoda cu terenurile si ca, de data aceasta, este pregatit sa câstige competitia.


„Anul trecut sosisem la Shanghai accidentat, dar anul acesta sunt in forma suta la suta. Fizic sunt perfect“, a spus Federer, care are doua titluri in palmares, in 2003 si 2004, anul trecut fiind invins in finala de argentinianul David Nalbandian in cinci seturi, 7-6, 7-6, 2-6, 1-6, 6-7, la capatul a patru ore si 33 de minute de joc. Roger Federer a câstigat in acest sezon 11 turnee, dintre care trei de Mare Slem, asigurându-si astfel prima pozitie in ierarhia mondiala, pentru al treilea an consecutiv, indiferent de rezultatul finalei Masters de la Shanghai, ultimul turneu ATP al anului.


La competitia din China, alaturi de Federer mai participa urmatorii sapte clasati in circuitul profesionist, spaniolul Rafael Nadal (nr. 2 ATP), rusul Nikolay Davydenko (nr. 3), croatul Ivan Ljubicici (nr. 4), americanul Andy Roddick (nr. 5), spaniolul Tommy Robredo (nr. 6), argentinianul David Nalbandian (nr. 7) si americanul James Blake (nr. 8).


La Mastersul care se va desfasura in acest an pe pamânt asiatic, singurul jucator român care a triumfat a fost Ilie Nastase, care si-a adjudecat turneul de trei ori la rând, in anii 1971 (la Paris), 1972 (la Barcelona) si 1973 (la Boston).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS