14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCu Rapidul spre sferturi

Cu Rapidul spre sferturi

Alb-albastrii vor sa demonstreze ca formeaza o echipa solida, care poate trece de o participanta in cupele europene chiar daca meciul se disputa la Ploiesti, locatie care avantajeaza formatia bucuresteana.


Rapid este un adversar incomod pentru Universitatea, dar acest fapt nu pare sa-i ingrijoreze pe juveti, care si-au propus calificarea in sferturile de finala ale Cupei României, competitie care le da prilejul sa se evidentieze. Parcursul bun al alb-albastrilor din ultimul timp nu a facut altceva decât sa declanseze visele suporterilor olteni, gândurile acestora zburând direct la ultimul act. Si oficialii Stiintei au luat in calcul varianta finalei, si asta pentru ca „nimic nu este imposibil“. „Cine vrea sa ajunga departe in Cupa României e musai sa dea afara un grand, iar Rapid este una dintre cele mai puternice echipe din tara. Meciul va fi foarte greu, pentru ca rapidistii sunt in mare forma, dar mergem sa ne dam viata pe teren. Putem visa la cupa daca dam o echipa ca Rapid afara. Nimic nu este imposibil“, a afirmat Adrian Mititelu, imediat dupa aflarea adversarului din Cupa.


Cum nu sunt nici probleme in lotul Universitatii, Stefan Stoica are toate sansele sa-si treaca in cont o noua victorie, chiar daca detinatoarea trofeului nu concepe sa paraseasca aceasta competitie, tinând cont ca sansele pentru titlul de campioana sunt foarte mici.


Oltenii au oftat de multe ori


De-a lungul anilor, Rapid si Universitatea s-au intâlnit de zece ori in Cupa României, insa, din pacate, gruparea din Banie nu s-a putut lauda cu prea multe realizari. Mai precis, juvetii nu au reusit decât trei victorii in fata gruparii de sub podul Grant, in timp ce numarul infrângerilor se ridica la sapte. Acest lucru ar trebui sa-i motiveze pe elevii lui Fane Stoica in partida de astazi, pentru ca lucrurile pot fi indreptate, daca vor reusi sa se concentreze de-ajuns incât sa izbuteasca un rezultat bun la Ploiesti.


Prima confruntare in competitia „KO“ a avut loc in sezonul 1967/1968, tot in faza optimilor de finala, când alb-albastrii au cedat fara drept de apel, cu 3-0. Urmatoarea confruntare din Cupa a avut loc in editia 1974/1975, dar nici de aceasta data giulestenii nu au gresit, invingând cu 2-1 in finala. Universitatea a izbutit sa sparga „gheata“ doua sezoane mai târziu, când tabela de marcaj a aratat dupa 90 de minute de joc 1-0 in favoarea Stiintei, eliminarea Rapidului din semifinala fiind sarbatorita in toata Oltenia.


Duelul Rapid – Universitatea a cunoscut destule rasturnari de situatie pe parcurs, insa cele mai multe victorii au fost trecute in contul giulestenilor: 2-1 (optimi, editia 1983/1984), 2-3 (optimi, editia 1990/1991), 2-0 tur, 0-1 retur (semifinale, editia 1994/1995), 1-0 (finala, editia 1997/1998), 0-2 tur, 2-1 retur (semifinale, editia 1999/2000).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII