15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Stiinta ia viteza

Liga I


Jiul – Universitatea 1-2


• Au marcat: Drida ’84 / Velcovici ’55, Pirvu ’79.


• Stadion „Municipal“, spectatori: 1.500.


Jiul: C. Multescu – Scarlatache (’57, Voicu), Mihart, Ad. Ilie, C. Dinu – C. Petre, Galdean (’46, Vrajitoarea), Paleacu, Piclesan – M. Gheorghe, Litu. Antrenor: Marin Tudorache.


Universitatea: Bornescu – Gargalie, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Saceanu, Dina (’63, A. Ionescu), Velcovici – Pirvu (’89, Girla), Rose – Baird (’86, Fl. Costea). Antrenor: Stefan Stoica.


• Cartonase galbene: Mihart, Drida / Mitchell, Pirvu.


• Au arbitrat: Al. Deaconu – D. Bargaoanu, Ed. Cringasu.


Alb-albastrii si-au trecut in cont toate cele trei puncte puse in joc in Valea Jiului, reducând sansele hunedorenilor de a se salva de la retrogradare.


Temperaturile extrem de scazute din ultimele zile si zapada care a cazut pe teren i-au determinat pe cei din Petrosani sa intervina pâna in momentul inceperii partidei. Cu doua minute inainte de meci, cei de la Petrosani inca mai curatau terenul de zapada si apa, iar ceata a dat mult de furca jucatorilor. Meciul a fost dominat categoric de jucatorii de la Craiova, insa doar in repriza a doua au reusit sa inscrie. Universitatea Craiova a deschis scorul in minutul 55 prin Gabriel Velcovici, care a inscris cu un sut de la 14 metri, cu exteriorul, in stânga portarului Catalin Multescu, dupa o centrare de pe dreapta a lui Lucian Pirvu. In minutul 79, Pirvu a reusit sa mareasca avantajul echipei din Banie, invingându-l pe Multescu, iesit din poarta, cu un lob de la 12 metri. Replica „minerilor“ a fost slaba, insa Jiul a reusit totusi sa reduca din diferenta in minutul 84, când Drida a marcat cu capul, de la sapte metri, dupa o centrare a lui Mircea Voicu.


Mititelu, multumit de rezultat


Patronul echipei Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, s-a aratat multumit de rezultat, insa nu si de jocul unor fotbalisti de-ai lui. „Echipa noastra a aratat bine, chiar daca mai exista carente in joc. Mai sunt jucatori care nu se ridica la nivelul primei divizii, dar in ansamblu echipa a muncit si a câstigat pe merit astazi. A fost un meci foarte greu, echipa Jiul a luptat, ca si noi, ca sa câstige. Am avut noroc ca am marcat primii si am aratat ca suntem mai buni decât Jiul. Mergem inainte si sper ca si Jiul sa-si revina pentru ca ar fi pacat ca un oras ca Petrosani sa nu aiba o echipa in Divizia A. Imi place stadionul, cred ca arata cel mai bine din Divizia A si ar fi frumos ca Jiul sa ramâna sa joace, sanse are, mai sunt meciuri, campionatul este lung“, a declarat Mititelu.


Tudorache nu mai crede in salvare


Antrenorul echipei Jiul Petrosani, Marin Tudorache, nu mai vede nici o sansa de evitare a retrogradarii. „Din pacate pentru noi, sansele de salvare de la retrogradare se imputineaza pe masura ce inaintam in campionat. Ati vazut si dumneavoastra ce gafe facem in aparare. Privim inainte, incercam sa gasim un unsprezece care sa nu gafeze si care sa se concentreze atât la faza de finalizare, cât si in aparare. Am avut doua ocazii la 0-0, dar nu am reusit sa marcam. Craiova a speculat nesiguranta noastra in aparare, a reusit sa inscrie primul gol, dupa care Jiul a creat spatii mari, iar Universitatea a stiut sa profite. Felicit echipa din Banie pentru jocul prestat“, a spus Tudorache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII