25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKaia Kanepi a facut senzatie

Kaia Kanepi a facut senzatie

Una dintre finalistele turneului de la Hasselt (Belgia), care este dotat cu premii in valoare totala de 175.000 de dolari, este Kaia Kanepi din Estonia, o jucatoare care a ajuns in ultimul act dupa un parcurs de exceptie in aceasta competitie. Pornita din calificari, ea a obtinut opt victorii la rând pâna la confruntarea din finala cu reprezentanta gazdelor, Kim Clijsters, cap de serie numarul unu.


Kanepi a trimis acasa mai multe jucatoare cotate mult mai bine ca ea, precum Nathalie Dechy (Franta, 6-4, 6-4), Elena Daniilidou (Grecia, 6-3, 6-4) sau Francesca Schiavone (Italia, 6-3, 6-4). In semifinale, Kanepi, de 21 de ani, ocupanta locului 91 in ierarhia WTA, a invins-o in doua seturi, cu 6-4, 6-4, pe jucatoarea olandeza Michaella Krajicek (nr. 35 WTA), care la rândul ei avusese o evolutie excelenta pâna in penultimul act.


Kaia Kanepi nu a mai ajuns pâna in prezent in finala unui turneu din circuitul WTA. Jucatoarea din Estonia a participat in acest an pentru prima data la turnee de Mare Slem (Roland Garros, Wimbledon si US Open) si, cu exceptia ultimului dintre ele, la care a ajuns pâna in faza 16-imilor de finala, a fost eliminata in primul tur.


Indiferent de rezultatul din finala turneului de la Hasselt, unde adversara ii va fi Clijsters, Kaia Kanepi va face un salt de peste 30 de locuri in clasamentul jucatoarelor profesioniste (WTA). In acelasi timp, ei ii va intra in cont o suma de bani comparabila cu cea câstigata pâna acum in intreaga ei cariera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS