25.5 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024

Sapam dupa puncte

La Petrosani se anunta mâine un meci deosebit de aprig, Jiul având nevoie de victorie pentru a mai spera la ramânerea in Liga I, in timp ce oltenii vor sa confirme forma buna din ultimele meciuri.


O data bifat „marele derbi al Olteniei“, Universitatea intâlneste acum o echipa aflata in mare criza de victorii si puncte, Jiul reusind doar intr-un singur meci de la inceputul acestei editii de campionat sa se impuna, Jiul – Poli Iasi 3-1, in etapa a 5-a. Ca atare, pentru mineri aceasta intâlnire cu Stiinta este decisiva, o eventuala infrângere a gazdelor coborând si mai mult Jiul in „nisipurile miscatoare“ ale subsolului. Sansele minerilor de a ramâne in Liga I ar creste oarecum daca mâine, in lupta cu oltenii lui Fane Stoica, elevii necunoscutului antrenor Marin Tudorache ar contabiliza cele trei puncte puse in joc. Petrosenenii au nevoie de puncte ca de aer, cum se spune. Directorul tehnic al minerilor, Mitica Marcu, a recunoscut ca, intr-adevar, de acest meci Jiul isi leaga multe sperante: „Pentru Jiul este un meci decisiv. Trebuie sa câstigam neaparat, ca altfel viata noastra in Liga I devine tot mai grea. Cu o victorie in fata oltenilor am mai putea spera“.


„Jucam cu 14 – 15 jucatori impotriva Craiovei!“


Actualul antrenor principal al gazdelor, Marin Tudorache, a afirmat ieri: „Ce pot sa zic? Jiul – Universitatea este un meci normal, oficial, de Liga I, ca oricare altul… Ziceti ca avem o situatie critica si ca ne ne trebuie puncte, ca probabil ne vom mobiliza pentru acest meci? Da, o sa incercam sa jucam in 14 – 15 jucatori, daca se poate! Sa vedem daca federatia aproba, astfel incât sa fim siguri ca vom bate pe Universitatea Craiova! Ce atâtea comentarii despre aceasta partida normala?! Universitatea nu este departe de Jiul in clasament. Si oltenii sunt acolo, lânga noi, asa ca… (intre Universitatea si Jiul sunt opt puncte diferenta – n.r.). Suntem doua echipe de valori apropiate care incearca sa-si apropie victoria. Atât si nimic mai mult!“.


Jiul are patru indisponibili


Desi Hotoboc a aparat destul de bine la Timisoara, in poarta Jiului ar fi posibila reaparitia lui Catalin Multescu, acesta fiind suspendat in ultima partida. Altfel, jucatorul Jiului Petrosani, Marian Constantinescu, va lipsi o buna perioada de vreme. Fotbalistul adus de la Poli Timisoara a anuntat ca are dureri mari de spate si ca pentru el actualul tur de campionat este compromis. „Plec la Câmpina pentru un tratament care va dura câteva saptamâni. Nu cred ca voi mai prinde vreun meci din actualul tur“, a spus Constantinescu. Acesta nu este singurul jucator care va absenta la meciul cu Universitatea Craiova, Panaitescu, Lungan si Borza fiind si ei accidentati.


Un adversar incomod pentru ambele echipe ar putea fi mâine terenul greu de joc, plusul de tehnicitate al oltenilor putând fi anulat de „angajamentul“ mineresc al Jiului. Pe vremurile lui Stoker si ceilalti „mineri“, cam asa se jucau meciurile de pe teren propriu, cu mult elan!


Zapada la Petrosani


Oficialii echipei Jiul Petrosani s-au aratat ingrijorati cu privire la starea terenului pe care se va juca partida de mâine cu Universitatea Craiova. La Petrosani s-a asternut prima zapada din aceasta iarna si, daca va continua sa ninga, „minerii“ se tem ca vor fi probleme serioase la ora meciului cu oltenii. „Noi suntem pregatiti pentru orice eventualitate, dar ar fi bine sa nu mai ninga pentru ca terenul este deja foarte moale“, a declarat directorul sportiv al Jiului, George Boboc. Jucatorii echipei-gazda au evitat ieri sa calce gazonul, de teama sa nu se strice si mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII