12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLa un pas de turneul final

La un pas de turneul final

Tricolorii au invins cu 3-1 pe San Marino, iar astazi disputa meciul decisiv cu Bulgaria, o victorie asigurându-le prezenta la CE din Germania.


Selectionata de fotbal amator a Olteniei este aproape de a doua calificare consecutiva la turneul final al Campionatului European, care va avea loc in Germania, in luna iunie a anului viitor. Aflati in Bulgaria, unde disputa meciurile din cadrul grupei a 7-a preliminare de calificare, jucatorii români au obtinut marti dupa-amiaza a doua victorie, dupa 3-2 cu Eastern Attica (Grecia) venind succesul cu San Marino. Elevii lui Florin Constantinovici si Sorin Patrascu s-au impus cu 3-1, dupa ce au fost condusi cu 1-0, decisivi in obtinerea victoriei fiind fotbalistii doljeni. Adversarii tricolorilor au deschis scorul in minutul 21, prin Shabani, insa mijlocasul de la Progresul Bailesti, Zaharia, a egalat peste cinci minute, tot el punctând pentru 3-1 in minutul 79, dupa ce Dita (Dunarea Calafat) isi adusese echipa in avantaj (’54).


„A fost un meci in care am folosit in primul unsprezece cinci jucatori ce nu au evoluat in partida de debut. Daca unul este accidentat, ceilalti patru aveau câte un cartonas galben si riscau sa fie suspendati pentru meciul urmator, decisiv pentru noi in privinta calificarii. Am câstigat fara probleme, dar adevaratul examen il vom da mâine (astazi – n.r.), când vom intâlni selectionata Bulgariei. Este un meci in care ne punem toate sperantele si pe care trebuie sa-l câstigam pentru a obtine calificarea pentru a doua oara la turneul final“, a afirmat Sorin Patrascu, secundul selectionatei de amatori care reprezinta România.


Oltenii se tem de un arbitraj ostil


Echipa Olteniei a evoluat in urmatoarea formula: Trusca – Piciu, Badoi, Iovan (’46, Marinescu), Ciugulea – Manole, Zaharia, Rapcea – Dita, Lacatusu, Bucatea (’46, Jenaru). In celalalt meci al grupei, Bulgaria a invins Grecia cu scorul de 3-0 (Petkov ’22, Stoyanov ’63-p, Hristov ’83). Ultimele partide ale grupei a 7-a preliminare sunt programate astazi, de la ora 16.00, gazdele, echipa regiunii sud-est a Bulgariei, urmând sa intâlneasca reprezentativa Olteniei, iar Eastern Attica (Grecia) pe San Marino.


Primul meci este decisiv in privinta calificarii la UEFA Regions’ Cup, românii temându-se ca nu cumva gazdele sa beneficieze si de ajutorul subtil al arbitrilor. Anul trecut, la turneul final desfasurat in Polonia si câstigat de echipa regiunii Vasca (Spania), dupa 1-0 in finala cu o reprezentativa a Sofiei (Bulgaria), oltenii s-au clasat pe locul sapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS