13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„E greu sa bati Craiova“

„E greu sa bati Craiova“

Atacantul Jiului Petrosani apreciaza ascensiunea echipei sale de suflet, dar spera sa o invinga ca sa nu piarda „contactul“ cu gruparile aflate in aceeasi situatie delicata din clasament.


Desi a fost crescut in spiritul alb-albastru, Bogdan Vrajitoarea a evoluat mai mult impotriva Universitatii decât pentru ea, si asta pentru ca nu a prea fost agreat de conducere si antrenori, atacantul craiovean fiind pus mereu pe „fuga“. Dupa cele doua sezoane, incununate cu succes, de la echipa de tineret a Stiintei, el fiind golgheterul echipei, „Vraje“ a facut trecerea la echipa mare si a fost pentru prima data titular intr-un meci chiar la Petrosani, impotriva Jiului, acolo unde activeaza acum, partida in care a reusit o dubla, iar Stiinta a câstigat cu 4-1. Dupa acea disputa, in care a fost declarat cel mai bun jucator de pe teren, ofertele au curs lant, fapt care l-a determinat pe jucatorul de 18 ani sa semneze pentru Rocar (1997-1998). Nici acolo nu a stat prea mult, pentru ca Dinamo a intrat pe fir si din retur Vrajitoarea a devenit pentru o jumatate de sezon „câine rosu“, fiind apoi „returnat“ la Rocar.


„Eram tânar, aveam 18 ani si visam frumos. Nu stiu daca am gresit sau nu atunci, la Universitatea eram rezerva, plus ca mai existau si discutii, iar la Rocar titular. Asa a fost sa fie, nu poti sa prevestesti viitorul“, a spus, ieri, Vrajitoarea.


N-a fost agreat când a revenit in Banie


Dupa opt sezoane petrecute pe la diverse echipe din prima si a doua liga, Rocar, Dinamo, Astra Ploiesti, si Gloria Bistrita, Bogdan Vrajitoarea a revenit in Banie in cel de-al doilea an al „mandatului“ Gigi Netoiu. Nici de aceasta data „Vraje“ nu a reusit sa convinga publicul craiovean si caderea „Comandantului“ a insemnat divortul definitiv dintre Universitatea si Bogdan Vrajitoarea. In plus, nici publicul craiovean nu l-a tratat cu prea multa caldura, pasul facut la Dinamo neputând fi trecut cu vederea prea usor de fani. Din sezonul 2002-2003 si pâna in prezent, atacantul oltean a jucat numai impotriva Stiintei, reusind sa marcheze in poarta alb-albastrilor pe când evolua la FC Bihor Oradea.


„Da, am jucat mai mult contra Universitatii decât pentru ea, dar niciodata nu am uitat de unde am plecat. De fiecare data când am fost adversar mi-am facut datoria, ca asa era normal, dar nu pot sa spun ca mi-a facut placere, pentru ca Stiinta este echipa mea de suflet. Am si marcat in poarta Craiovei, dar bucuria nu a fost atât de mare. La Universitatea m-am simtit bine cât am fost la tineret, la echipa mare am fost mai mult rezerva sau accidentat“, a marturisit Vrajitoarea.


„Sper sa invingem duminica“


Partida cu Jiul, de duminica, il va gasi din nou in postura de adversar al Stiintei pe Bogdan Vrajitoarea, iar situatia delicata in care se afla echipa sa l-a determinat sa spere ca punctele vor ramâne in Valea Jiului.


„Ve fi un meci greu, ambele echipe au nevoie de puncte. Noi, pentru ca suntem pe penultimul loc, iar daca am invinge am face 11 puncte si ne-am pastra sansele pentru salvarea de la retrogradare, iar Universitatea pentru a urca in clasament. Va fi un meci disputat, pentru ca noi nu ne vom permite sa pierdem nici un punct, iar Stiinta va incerca sa speculeze pe contraatac. Oricum, e greu sa bati Craiova. Mai ales când vine dupa câteva meciuri foarte bune si are un moral ridicat. Universitatea este o echipa buna, cu un antrenor bun. Sper sa invingem duminica, sa nu pierdem plutonul, iar Craiova sa continue succesele dupa meciul cu noi“, a spus Vrajitoarea.


„Nu cred ca o sa mai joc vreodata pentru Craiova“


Vrajitoarea a avut numai cuvinte de lauda la adresa juvetilor, carora le prevede un viitor frumos, pentru ca au potential si sunt sustinuti. „Universitatea are jucatori foarte buni, tineri, talentati si, cel mai important, muncitori, si un antrenor pe masura. Si asta se vede, de când a venit Stefan Stoica au inceput sa apara si rezulatele. «Mourinho», cum ii ziceti voi, a invatat multe de la Oleg Protasov si Ioan Andone, este un bun tactician. Cred ca Universitatea va face o figura frumoasa anul viitor, daca nu vinde jucatori“, a spus Vrajitoarea. Intrebat daca se gândeste sa mai imbrace odata tricoul alb-albastru, Bogdan Vrajitoarea a inceput sa râda, afirmând ca nu crede in revenirea sa la Universitatea, pentru ca oficialii olteni vor jucatori tineri, de perspectiva, iar el se apropie de 29 de ani. „Nu cred ca o sa mai joc vreodata pentru Craiova. Nu pentru ca nu as vrea, dar am inteles ca Universitatea transfera numai jucatori tineri, ceea ce nu este cazul meu. Cine stie, poate vor schimba politica de transferuri, dar nu prea cred“, a conchis Vrajitoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII