10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Meciul cu Universitatea este decisiv pentru Jiul!“

„Meciul cu Universitatea este decisiv pentru Jiul!“

Fostul jucator al Stiintei este de parere ca toate echipele din România ar trebui sa aiba in lot olteni, deoarece acestia maresc ritmul jocului.


Pâna la meciul Jiul-Pandurii, 0-2, din urma cu doua saptamâni, Mitica Marcu (foto) a fost consilier al Jiului, ocupându-se, ca antrenor, de echipa a doua a Jiului, CS Vulcan. Dupa acea infrângere, Marcu a fost numit director tehnic al Jiului, ieri raspunzând intrebarilor GdS.


– Jiul-Universitatea, un meci sentimental pentru Marcu, ca fost jucator-campion al Stiintei…


– Sentimentele sunt… sentimente, iar trecutul Universitatii nu mai conteaza acum, in pragul acestui meci dificil pentru clubul la care sunt angajat, Jiul. Craiova va ramâne toata viata in inima mea, in Banie am imbracat tricoul de campion, am facut performanta, dar asta a fost. Prezentul este altul. Ce pot spune despre o partida Jiul-Universitatea, in care echipa mea este situata in subsolul clasamentului? Pentru Jiul este un meci decisiv. Trebuie sa câstigam neaparat, ca altfel viata noastra in Liga I devine si mai grea. Cu o victorie in fata oltenilor am mai putea spera.


– Sperati intr-o victorie?


– Trebuie! Meciul se anunta dificil. Echipa noastra este insa in crestere, chiar daca am fost invinsi in ultimele meciuri. Puteam obtine un punct chiar si de la Timisoara, unde am primit gol in ultimele minute. Universitatea? In ultimele patru meciuri de campionat, a obtinut un punctaj foarte bun, trei victorii si un egal.


„Joc 1 la pronosport!“


– Cum vi se pare jocul oltenilor din aceste ultimele partide?


– Rezultatele, cum spuneam, vorbesc de la sine. Oltenii au avut, trebuie sa recunoastem, si un culoar bun, care a coincis si cu socul schimbarii antrenorului. Probabil ca ei sunt insa constienti ca problema retrogradarii nu este rezolvata. Parerea mea este ca si oltenilor le mai trebuie niste fotbalisti in lot. Oricum, Universitatea a capatat incredere si exista acel elan oltenesc, care se stie cum e…


– Cum este?


– Am spus mereu ca daca toate echipele de fotbal din România ar avea doi-trei fotbalisti olteni in lot, s-ar schimba ritmul de joc! Oltenii sunt ambitiosi din cale afara! Si Jiul, când a avut, de-a lungul anilor, fotbalisti olteni, altfel juca.


– Ce sa jucam la pronosport la meciul Jiul-Universitatea?


– Eu joc 1!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS