14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„El clasico“ in Liga Campionilor

„El clasico“ in Liga Campionilor

Barcelona si Chelsea se intâlnesc pentru al treilea sezon consecutiv in cea mai importanta competitie europeana intercluburi.


Meciurile din cadrul etapei a 4-a a fazei grupelor Ligii Campionilor se vor disputa astazi (grupele A, B, C si D) si mâine (grupele E, F, G si H). Toate aceste partide vor incepe la ora 21.45 (ora României), cu exceptia intâlnirii dintre Spartak Moscova si Internazionale Milano, care este programata de la ora 19.30.


Atentia microbistilor din intreaga lume va fi astazi retinuta de disputa de pe „Nou Camp“, dintre Barcelona si Chelsea, doua formatii pe care multi specialisti le vad in finala acestei editii a Ligii Campionilor. Confuntarea dintre „extraterestri“ si „albastri“ tinde sa devina „El clasico“ in Liga Campionilor. Catalanii si londonezii se intâlnesc pentru al treilea sezon consecutiv in cea mai importanta competitie europeana intercluburi, insa de data aceasta in faza grupelor si nu intr-una eliminatorie.


„Barca“ este obligata sa câstige


Elevii lui Frank Rijkaard sunt obligati sa câstige meciul din aceasta seara, având in vedere situatia din clasament, unde „Barca“ are acelasi numar de puncte cu Bremen (4), iar Chelsea este lidera cu 9 puncte. In cazul unui esec, coroborat cu o victorie a germanilor la Sofia, in fata lui Levski, calificarea Barcelonei in optimi ar fi pusa in pericol. In schimb, echipa pregatita de Jose Mourinho are sansa sa-si asigure biletele pentru optimi daca va iesi invingatoare de pe arena din Barcelona, iar Werder nu va câstiga in Bulgaria.


De când Frank Rijkaard este antrenor la Barcelona, echipa engleza nu a reusit sa invinga niciodata gruparea spaniola pe „Nou Camp“. In editia 2004 – 2005 a Ligii Campionilor, „Barca“ s-a impus, cu 2-1, un rezultat pe care londonezii l-au intors pe „Stamford Bridge“ (4-2), iar in stagiunea 2005 – 2006, Frank Lampard a adus un punct formatiei lui Jose Mourinho (1-1), dupa ce la Londra triumfasera spaniolii (2-1). Ambele confruntari au avut loc in optimile de finala ale competitiei. La fel de adevarat este si faptul ca Barcelona nu s-a impus niciodata in fata lui Chelsea atâta timp cât londonezii au avut 11 jucatori pe teren. In februarie 2005, catalanii au câstigat acasa (2-1), dar englezii jucau fara Drogba, eliminat pentru o intrare la Victor Valdes, iar in februarie 2006, Barcelona a câstigat la Londra dupa ce Del Horno a vazut „rosu“ pentru o intrare dura la Messi.


Inaintea intâlnirii cu Chelsea, antrenorul Frank Rijkaard a tinut sa precizeze ca nu a existat niciodata un conflict intre el si Jose Mourinho. Mai mult, olandezul l-a si laudat pe tehnicianul portughez. „Principala problema pentru noi este faptul ca Chelsea este foarte bine organizata atunci când nu are mingea. Englezii stau bine in teren si inchid spatiile. Mourinho a muncit mult, a facut o treaba buna si se vede ca echipa se exprima dupa personalitatea lui. Nu pot decât sa il respect pentru asta“, a declarat Rijkaard.


La gazde nu va putea evolua astazi atacantul camerunez Samuel Eto’o, in timp ce la englezi va lipsi portarul Petr Cech, atât africanul, cât si goal-keeper-ul fiind indisponibili pe o perioada lunga.


Mourinho are probleme cu alti doi jucatori, atacantii Didier Drogba si Andrei Sevcenko. Primul are dureri la glezna dreapta, in timp ce ucraineanul nici nu a facut deplasarea pentru acest meci, din cauza unor probleme musculare la coapsa dreapta. Cel mai probabil, buturile londonezilor vor fi pazite pe „Nou Camp“ de al treilea goal-keeper din lotul lui Chelsea, Hilario, care saptamâna trecuta a aparat si un penalti in campionatul Angliei.


Inter, fara trei titulari in meciul cu Spartak


Inter Milano merge astazi la Moscova sa ia toate punctele din confruntarea cu Spartak. Tehnicianul formatiei italiene, Roberto Mancini, are insa unele probleme de lot pentru aceasta partida, cea mai insemnata absenta fiind a mijlocasului francez Patrick Vieira, care este indisponibil din cauza unei entorse la glezna stânga, suferita in derbiul cu AC Milan. Inter a anuntat ca, in urma unui control medical la care Vieira a fost supus duminica dimineata, s-a stabilit ca acesta a suferit o entorsa la glezna stânga, motiv pentru care nu va fi inclus in lotul ce va face deplasarea la Moscova.


In timpul meciului cu AC Milan, Vieira a cerut sa fie inlocuit, insa antrenorul Roberto Mancini a preferat sa-l schimbe pe atacantul Zlatan Ibrahimovici. „Mi-am dat seama ca Vieira nu era bine, dar nici Ibrahimovici nu era. Am preferat sa-l schimb pe Ibrahimovici si sa-l las pe Vieira in teren pentru ca nu mai aveam mijlocasi. La final era putin suparat pe mine si pe Sinisa (Sinisa Mihailovici, antrenor secund – n.r.). Ii multumesc pentru ce a facut pentru echipa“, a spus Mancini, la finalul derbiului cu AC Milan. De asemenea, nu au facut deplasarea in Rusia mijlocasul Esteban Cambiasso si atacantul Alvaro Recoba, nerefacuti dupa accidentari.


Liga Campionilor, faza grupelor


Partidele care se vor disputa astazi in grupele Ligii Campionilor: Grupa A: Levski Sofia (Bulgaria) – Werder Bremen (Germania), FC Barcelona (Spania) – Chelsea Londra (Anglia); Grupa B: Spartak Moscova (Rusia) – Internazionale Milano (Italia), Bayern München (Germania) – Sporting Lisabona (Portugalia); Grupa C: Liverpool (Anglia) – Girondins Bordeaux (Franta), PSV Eindhoven (Olanda) – Galatasaray (Turcia); Grupa D: Sahtior Donetk (Ucraina) – Valencia (Spania), AS Roma (Italia) – Olympiakos Pireu (Grecia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS