12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii au intrat in prelungiri

Oltenii au intrat in prelungiri

Desi derbiul Olteniei s-a incheiat vineri, ecourile se mai aud, disputa dintre craioveni si gorjeni fiind departe de a se termina.


Mult asteptata confruntare dintre Universitatea Craiova si Pandurii Târgu Jiu, prima intâlnire dintre cele doua formatii oltene in Liga I, s-a incheiat nedecis (2-2), insa gorjenii se simt dez-avantajati, afirmând ca meritau mai mult de un punct. Pe teren, nici una dintre echipe nu a aratat ca ar merita victoria. Alb-albastrii, obositi dupa meciul de Cupa României disputat cu 49 de ore inainte, au fost mai prezenti in atac, dar le-a lipsit inspiratia, in timp ce „pandurii“ au dat dovada de o mai multa maturitate, aparându-se foarte bine si mizând doar pe contraatac. Singurul jucator inspirat de la Universitatea a fost Baird, australianul deschizând scorul la o faza la care toata apararea gorjeana se oprise la auzul uni fluier din tribune. Si Bornescu a dat dovada de sânge rece, transformând impecabil penaltiul care a adus Stiinta in avantaj, dar Vranjkovic nu a fost de acord. Dreptul magic al bosniacului si-a mai facut o data datoria si, chiar daca scorul a fost egal, se poate spune ca „pandurii“ a câstigat prima batalie cu Universitatea pentru titlul neoficial de cea mai buna echipa a Olteniei. „Razboiul“ este insa departe de a se fi terminat. Daca gazdele au recunoscut faptul ca rezultatul este echitabil, oaspetii nu s-au multumit cu punctul scos in extremis si au sarit la gâtul arbitrului Augustus Constantin.


Pandurii contesta golurile Universitatii


Elevii lui Eugen Neagoe considera ca au pierdut doua puncte in fata Universitatii. „Un punct pentru noi, având in vedere jocul, inseamna putin, pentru ca trebuia sa câstigam. Craiova nu a jucat prea stralucit, dar arbitrul a facut tot posibilul ca ei sa câstige si in mare parte a reusit sa strice rezultatul“, crede Ilie Iordache. „Un gol l-a dat tribuna si unul domnul Augustus Constantin. Pacat, ca puteam lua mai multe puncte“, spune, cu regret Adi Popescu, facând referire la penaltiul acordat Stiintei la hentul comis de Vancea, infractiune care nu este recunoscuta de mijlocasul oltean. „Noi am avut cinci ocazii, in timp ce ei au primit doua goluri cadou, unul de la spectatori si altul de la Augustus Constantin. Penaltiul nu a fost acordat corect, o sa vedem pe caseta mâna cui a lovit mingea. Nu am atins mingea cu nimic, nici cu mâna, nici cu capul, nici macar pe tricou nu m-a atins. Poate o fi dat chiar al lor cu mâna. Cred ca echipa a jucat bine tactic, daca nu cadea primul gol al lor, venit asa cum a venit, nu cred ca reuseau sa inscrie. Tot timpul am crezut in egalare si dupa golul lui Bornescu. Nici nu ma gândeam ca nu o sa câstigam. Am crezut in victorie, nu in egal. Am pierdut doua puncte la ocaziile pe care le-am avut si la jocul pe care l-am facut“, a afirmat Vancea. „Nu a fost penalti. Rusine cum se arbitreaza. Cum a fluierat Salomir penaltiurile la Iasi, asa a fost si aici“, a spus si Guso.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII