18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRaliul Dakar continua sa atraga

Raliul Dakar continua sa atraga

România ar putea fi reprezentata de patru motociclisti la editia din 2007 a celei mai dure competitii auto-moto din lume.


Managerul general al Mol Szalay Dakar Team, Balazs Szalay, a anuntat in cursul acestei saptamâni ca România ar putea fi reprezentata de patru motociclisti, Emanuel Gyenes, Marcel Butuza, Francois Vuillet si Martin Freinademetz, la editia din 2007 a Raliului Dakar. Toti cei patru piloti si-au platit taxa de inscriere la raliu, in valoare de 50.000 de euro, dar Vuillet si Freinademetz, ultimul fiind organizatorul Red Bull Romaniacs, nu au confirmat deocamdata tara pentru care vor participa.


Dintre cei patru piloti, Gyenes, de 22 de ani, va lua startul pentru echipa Mol Szalay Dakar Team. El a declarat ca, desi este foarte tânar, se simte pregatit pentru o cumpetitie asa dura cum este Raliul Dakar.


„Dakar este cel mai greu concurs de anduranta din lume. Desi sunt foarte tânar pentru asa ceva, cred ca sunt pregatit pentru ce va fi acolo. Voi concura pe un KTM de 660 de centimetri cubi, la fel si cei care participa pentru uzine. Nu-mi trece prin cap sa câstig. Vreau doar ca sa-mi dovedesc mie si altora ca pot sa fac asa ceva“, a spus Gyenes.


„Cine termina cursa e invingator“


La editia din 2007 a Raliului Dakar, care va avea startul la Lisabona, pe 6 ianuarie, vor concura pentru Szalay Dakar Team urmatorii piloti: Balazs Szalay si Laszlo Bunkoczi (Ungaria) la clasa auto, Zsolt Darazsi, Robert Tagai si Norbert Szalai, toti din Ungaria, la clasa camioane, si Emanuel Gyenes (România), Peter Katai (Ungaria), Jaroslav Katrinak (Slovacia), la motociclete.


Balazs Szalay a opinat ca cine va termina raliul poate fi considerat câstigator.


„Dakar este deja un brand, fiind transmis in 178 de tari. Cine va termina cursa poate fi considerat un câstigator“, a afirmat Szalay.


Dunca si Szilveszter au deschis drumul


Primii doi români care au participat la Raliul Dakar au fost Romeo Dunca, in 2005, care a terminat pe locul 79, si Zsolt Szilveszter, in 2006, care nu a terminat cursa din cauza unui accident.


In timpul etapei a 5-a a editiei 2006 a Raliului Dakar, la kilometrul 111 al traseului, Zsolt Szilveszter a fost acrosat din spate de belgianul Patrick Lebon, care a luat startul la trei minute dupa român.El nu a mai putut continua cursa si a fost transportat la spitalul Ouarzazate, unde a primit ingrijiri medicale. Ulterior, Szilveszter a fost transportat la un spital din Insulele Canare, unde a fost operat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS