22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVlad Munteanu uimeste Bundesliga

Vlad Munteanu uimeste Bundesliga

Mijlocasul român ocupa primul loc in clasamentul golgheterilor, cu cinci reusite, desi este debutant in prima liga germana. 


La primul sau sezon in Bundesliga, mijlocasul român Vlad Munteanu ocupa primul loc in clasamentul golgheterilor, cu cinci reusite. Vlad Munteanu s-a transferat la Energie Cottbus in vara, de la Dinamo Bucuresti, si a semnat cu gruparea germana un contract valabil pâna in 2008, cu optiune de prelungire pentru inca un sezon.


Cotidianul german Lausitzer Rundschau a publicat zilele trecute un amplu material despre fotbalistul român, apreciind ca achizitionarea acestuia de catre formatia din Cottbus a fost o „bomba“ pe piata transferurilor.


„Transferul lui Munteanu la Energie, care a platit pentru el in vara 200.000 de euro celor de la Dinamo Bucuresti, demonstreaza ca se pot achizitiona jucatori de calitate chiar si cu bani putini. Vlad Munteanu a aratat ca face toti banii“, a scris sursa citata.


Heidrich: „Munteanu este netransferabil“


Managerul gruparii Energie Cottbus, Steffen Heidrich, l-a declarat netransferabil pe Vlad Munteanu. Mijlocasul român a intrat deja in atentia unui club de vârf din Germania, insa Heidrich a spus ca „Munteanu este netransferabil“, neexcluzând posibilitatea unei prelungiri a contractului jucatorului.


„Nu sunt multi jucatori in campionat care au o tehnica a sutului cum are Vlad Munteanu. El s-a adaptat in Bundesliga. In acest moment, consider ca este doar la 80 la suta din potential, poate mult mai mult“, a subliniat Heidrich.


La rândul sau, coechipierul lui Munteanu si Sergiu Radu la Energie Cottbus, Timo Rost, spune ca românul este unul dintre putinii care reusesc sa inscrie cinci goluri in Bundesliga la primul lor sezon in aceasta competitie. „Este un fotbalist foarte tehnic si poate obtine ceva din orice minge“, a spus Rost, care considera insa ca românul si-ar putea imbunatati jocul colectiv.


Si Francis Kioyo este impresionat de eficienta lui Vlad Munteanu in fata portii: „Probabil ar inscrie si daca l-ai trezi la cinci dimineata. Sper sa o tina tot asa“.


Reghecampf: „Vlad simte foarte bine golul“


Ultimul gol marcat de Vlad Munteanu in Bundesliga a venit sâmbata, in meciul câstigat, in deplasare, cu scorul de 2-1, in fata formatiei lui Laurentiu Reghecampf, Alemannia Aachen, in etapa a 8-a. Munteanu a ajuns la cota de cinci reusite in Bundesliga si imparte primul loc in clasamentul celor mai buni marcatori din acest sezon cu Marko Pantelici (Hertha Berlin) si Mario Gomez (VfB Stuttgart).


Laurentiu Reghecampf, fost jucator la Energie Cottbus, care evolueaza in prezent la Alemannia Aachen, considera ca Vlad Munteanu este unul dintre transferurile reusite din Bundesliga.


„A inscris un gol foarte frumos impotriva noastra, chiar daca a durut. Vlad simte foarte bine golul“, a subliniat Reghecampf, autorul unicului gol marcat de Alemannia Aachen impotriva celor de la Cottbus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS