22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSolomon s-a dat pe brazda

Solomon s-a dat pe brazda

Amenintarile lui Adrian Mititelu cu privire la faptul ca intentioneaza sa mute echipa la Caracal in sezonul viitor, pâna va construi o noua arena pentru Stiinta, nu l-a lasat indiferent pe Antonie Solomon. Dupa nenumaratele propuneri venite din partea finantatorului craiovean, primarul Craiovei a analizat situatia stadionului „Ion Oblemenco“ si cea a vistieriei municipale si a ajuns la concluzia ca primaria nu se poate angaja, momentan, sa imbunatateasca arena. Deci singura varianta viabila este aceea sa-i concesioneze baza sportiva lui Adrian Mititelu pe o perioada mare, cu conditia ca acesta sa suporte financiar reparatiile si tot ce este necesar ca fostul „Central“ sa se ridice la nivelul primei ligi.


„Universitatea ocupa tot «spatiul» din inima mea“


Cum Mititelu a promis ca, daca va primi arena pentru urmatorii 25 de ani, va aduce „Ion Oblemenco“ la standarde europene intr-un timp relativ scurt, Antonie Solomon a afirmat ieri ca va accepta aceasta solutie. Primarul Craiovei a spus ca imbratiseaza ideea in primul rând pentru binele echipei si al municipalitatii, apoi pentru suporterii olteni.


„Am gândit aceasta problema in fel si chip. Am ajuns la concluzia ca primaria nu poate in momentul de fata sa renoveze stadionul, pentru ca ar fi foarte costisitor. In plus, acest oras are si alte prioritati legate de sport si aici ma refer la Sala Sporturilor, problema care trebuie rezolvata pâna in 2008. Voi sustine ideea in consiliul local ca stadionul «Ion Oblemenco» sa-i fie concesionat lui Adrian Mititelu pentru 20-25 de ani, pentru ca el s-a angajat sa-l modernizeze, sa bage multi bani, ceea ce primaria nu ar putea. Este cea mai buna varianta, in plus Universitatea nu poate sa joace decât pe «Oblemenco». Bineinteles ca vor exista niste clauze legate de investitii, de timpul in care se vor face, iar in cazul in care nu vor fi respectate se vor lua masuri. As vrea sa punctez ca eu voi sustine ideea concesionarii in sedinta, voi face lobby, dar nu eu sunt cel care decid acest lucru. Sa vedem atunci cine este stelist, dinamovist sau rapidist din primarie, pentru ca Universitatea ocupa tot «spatiul» din inima mea“, a spus Solomon. „Bine, acum Adrian Mititelu trebuie sa inainteze si o cerere, apoi va intra in discutii concesionarea stadionului. Asta este legea si trebuie respectata“, a completat edilul craiovean.


Stiinta, ajutata din 2007?


Alt lucru imbucurator este faptul ca edilul Craiovei a anuntat ca echipa de fotbal ar putea fi ajutata financiar din bugetul primariei, dar numai de la inceputul anului viitor, bineinteles cu conditia sa fie acceptata ideea de membrii consiliului local. Antonie Solomon a afirmat ca intreg sportul craiovean trebuie ajutat, iar când se va cunoaste bugetul de anul viitor, va beneficia si Universitatea de sprijin, pentru ca reprezinta acest oras, la fel ca si echipele de volei, handbal etc.


„Trebuie sa vedem ce buget vom avea alocat pentru sport in anul viitor si cum vor vota consilierii, dar eu sunt de parere ca Universitatea va beneficia de un mic sprijin financiar, pentru ca reprezinta acest oras la fel ca echipele celelalte. S-a spus de prea multe ori ca primaria este dusmanul numarul 1 al Stiintei, dar nu este adevarat“, a spus Solomon.


Neaga „razboiul“ cu Mititelu


In ciuda declaratiilor belicoase aparute de-a lungul timpului, Antonie Solomon neaga „razboiul“ cu Adrian Mititelu si spune ca totul a fost amplificat. Primarul Craiovei recunoaste ca nu a fost de multe ori pe aceeasi „lungime de unda“ cu finantatorul Stiintei, dar asta nu inseamna ca il dusmaneste.


„Nu stiu de unde si pâna unde s-a ajuns la ideea ca sunt in razboi cu Mititelu, pentru ca nu este asa. A, ca nu am fost de acord cu el in unele discutii este altceva, asta nu inseamna ca suntem in razboi. Totul a fost amplificat. Probabil persoanele care ne inconjoara pe amândoi au interpretat gresit totul“, a conchis Antonie Solomon.


„Nu mai fac stadion“


Dupa ce a reusit sa obtina acordul verbal al lui Antonie Solomon, Adrian Mititelu a renuntat la ideea de a construi alta baza sportiva pentru Universitatea, „pentru ca nu are rost“. Finantatorul Stiintei a afirmat ca va aduce stadionul „Ion Oblemenco“ la standarde europene, iar daca primaria va aloca ceva bani pentru fotbal, acea suma nu va ajunge in contul Universitatii, ci tot la modernizarea arenei.


„Daca Solomon a zis ca accepta sa-mi dea stadionul pe 25 de ani, atunci nu mai are rost sa construim alta arena, pentru ca, in fond, intreaga istorie a acestui club este legata de «Ion Oblemenco». Nu mai fac stadion. Ma bucur ca s-a ajuns la o intelegere. In martie ne vom apuca de reparatii si modernizari, nici nu incape in discutie. Voi aduce acest stadion la standarde europene, o sa vedeti. Daca primaria vrea sa aloce bani pentru Universitatea, este ceva nemaipomenit, dar acei bani nu vor ajunge in contul echipei, ci in materialele de constructii pentru terenurile auxiliare, ca si acelea trebuie puse la punct“, a spus Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII