22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sa câstige cel mai bun!“

„Sa câstige cel mai bun!“

Fost jucator al ambelor echipe oltene, selectionerul tricolorilor, aflat ieri in Craiova, crede ca meciul de la Caracal de mâine a nascut unele probleme neobisnuite.


– Ce fac acum jucatorii nationalei, se pregatesc la cluburi pentru amicalul de luna viitoare cu Spania?


– Ha… Ha… Se pregatesc pentru meciurile lor din campionatele unde evolueaza.


– Meciul cu Spania este ultima actiune din acest an a nationalei…


– Se pare ca, intr-adevar, intâlnirea cu nationala iberica este ultima actiune a tricolorilor. Meciul, care se va disputa la Cadiz, este foarte important pentru noi. Sa nu uitam ca nationala Spaniei este una dintre cele mai bune din Europa, chiar daca in ultimii ani a fost privata de trofee. Si in grupa F a preliminariilor CE 2008, Spania are o situatie mai dificila. Sunt pe locul cinci din sapte formatii, pierzând doua meciuri din cele trei disputate. Chiar daca spaniolii au fost invinsi, in deplasare, de Irlanda de Nord si Suedia, formatia pregatita de Luis Aragones cuprinde jucatori foarte valorosi. De altfel, la turneul final al CM din Germania, am evidentiat nationalele Spaniei si Argentinei ca practicând cel mai frumos joc.


Test util al tricolorilor la Cadiz


– Cu alte cuvinte, amicalul cu Spania va fi un test foarte util pentru nationala noastra?


– Corect, mai ales in perspectiva urmatorului meci oficial al tricolorilor, cel cu nationala Olandei, din martie 2007, din Tara Lalelor. Din punct de vedere tehnic, spaniolii sunt peste valoarea Olandei, dar ibericii au jucatori la fel de valorosi ca ai batavilor. Sper ca acest meci de la Cadiz sa fie cu adevarat util pentru echipa noastra.


– Vineri, la Caracal, este programat derbiul Olteniei din Liga I, Universitatea – Pandurii, echipe la care ati jucat. Sunteti acum (ieri – n.r.) in Craiova, veti fi mâine in tribuna stadionului „Parc“ din Caracal pentru a urmari „live“ acest meci?


– As fi vrut sa vad acest derbi de la Caracal, dar astazi (ieri – n.r.) voi parasi Craiova, am unele probleme care necesita sa ajung la Bucuresti. Sunt de doua zile in Banie, am venit sa-mi vad familia. As fi vrut sa ramân pentru derbiul Olteniei de vineri, si sâmbata, pentru lansarea cartii despre Constantin Otet, un antrenor deosebit si pe care l-am avut la Universitatea si Pandurii Târgu Jiu. Derbiul de la Caracal? Constat ca acest meci, inainte de a se disputa, a nascut unele probleme neobisnuite, nici nu stiu cum sa le cataloghez… Orgolii oltenesti? Nu comentez… Sper insa ca jocul propriu-zis de pe teren sa fie bun, un meci spectaculos. Si sa câstige echipa cea mai buna!


Stoica si Neagoe, rezultate bune


– Cei doi antrenori, Stoica si Neagoe, sunt pe val, cum se spune. In campionat, Universitatea a câstigat trei meciuri consecutive, iar Pandurii – doua, la care se adauga calificarea in optimile Cupei României a celor doua formatii. Asadar, va fi un duel al celor doi antrenori valorosi ai momentului…


– Da, exact. Ca sa fiu sincer, ma asteptam ca Universitatea sa joace din ce in ce mai bine, mai ales dupa ce in Liga a II-a a defilat. O data cu venirea lui Stoica la Universitatea, Craiova si-a revenit si sper sa demonstreze in continuare, adica sa evolueze de aceeasi maniera. Pandurii? Cu doar câteva zile inainte de inceperea campionatului au aflat ca vor juca in Liga I, nici nu aveau lotul definitivat. S-a incropit o echipa pe ultima suta de metri si, din aceste motive, credeam ca cei de la Pandurii vor avea rezultate slabe. Si care ar fi fost explicabile in contextul de care am vorbit mai inainte. Iata ca, spre lauda lui, antrenorul Eugen Neagoe a reusit sa creeze un climat bun si astfel sa obtina rezultate bune.


– Ce face Alexandru Piturca la TSKA Sofia?


– A avut o entorsa nenorocita si abia de luni a reinceput antrenamentele. Dupa toate probabilitatile, la sfârsitul acestei saptamâni va juca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS