22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu sunt vinovat de ratarea calificarii“

„Nu sunt vinovat de ratarea calificarii“

Dupa meciul de astazi al nationalei Under 17 cu Italia, „Sandy“ va fi inlocuit cu Florin Cheran la selectionata juniorilor.


Intr-un meci amical desfasurat marti pe terenul stadionului centrului de pregatire al FRF de la Mogosoaia, nationala de juniori sub 17 ani a invins cu 1-0 nationala similara a Italiei, golul victoriei fiind marcat de Marius Jianu, fost la „Gica Popescu“, in prezent la Prefab Modelu, Liga a II-a. Antrenorul nationalei Under 17, Emil Sandoi, a folosit o formatie din care au facut parte alti doi jucatori olteni: Silviu Lung jr., care a intrat in repriza a doua, si Dresca, fost la „GP“, in prezent la CFR Timisoara.


Patru olteni contra Italiei


Astazi, incepând cu ora 15.00, este programat al doilea amical in compania italienilor, intâlnirea desfasurându-se tot la Mogosoaia.


Pentru meciul de astazi, Emil Sandoi a schimbat tot lotul de 18 jucatori, chemând alti 18 fotbalisti. Printre acestia, patru sunt olteni: Gaman, Firtulescu, Gingioveanu (Universitatea Craiova) si Mandea (Armata).


Partida de astazi incheie o actiune inceputa cu câteva saptamâni in urma, atunci când Sandoi a facut selectii in toata tara, la Hunedoara, Galati, Brasov, Craiova, Nucet, cu participarea celor mai buni jucatori la aceasta categorie de vârsta.


Dupa meciul de astazi, nationala Under 17 va fi pregatita de antrenorul Florin Cheran, in timp ce Sandoi va ramâne numai selectionereul nationalei de tineret.


Emil Sandoi a spus: „Chiar daca nationala de tineret a ratat calificarea la CE, era normal sa continuu cu tineretul deoarece nu sunt principalul vinovat de esec, unul destul de previzibil. Am fost numit la nationala de tineret cu doar o luna si jumatate inainte de meciurile decisive de calificare. Se stia si sistemul actual de calificare, adica era putin probabil ca din doua jocuri sa pot obtine calificarea. Cum sa spun? Nici n-am avut timp sa cunosc foarte bine jucatorii. Apoi, trebuie sa recunoastem ca exista o diferenta intre fotbalul din est si cel din vest“.


In urma cu o luna, Sandoi a facut o selectie pentru alcatuirea lotului de tineret, un meci cu Unirea Urziceni, trei reprize a 45 de minute, trial unde a chemat jucatori tineri cu prezente in Liga I. Urmeaza inca o selectie,la nivelul Ligii a II-a, fiind convocati jucatori din cele doua serii, iar pe 15 noiembrie este programat un amical cu nationala similara a Greciei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS