22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Altii la rând!

Cupa României


Ceahlaul – Universitatea 1-2


• Stadion „Silviu Ploiesteanu“ – Brasov, spectatori: 300.


• Au marcat: Doicaru ’15-p / Forminte ’43-autogol, L. Pârvu ’75.


Ceahlaul: I. Curca – Nohai, Vasie, Forminte – Diaz, T. Serban (’69, Rusmir), Simici, Ivasca, A. Karamyan (’58, Nemtanu) – M. Ilie (’77, Stajici), Doicaru. Antrenor: Ion Moldovan.


Universitatea: Bornescu – Dananae, Gargalie, Mitchell – Gârla, Saceanu, Dina, Velcovici – A. Ionescu (’60, L. Pârvu), Rose (’74, Barboianu) – Baird. Antrenor: Stefan Stoica.


• Cartonase galbene: T. Serban, M. Ilie, Nohai / Mitchell, Gârla.


• Au arbitrat: A. Bogaciu – I. Radu, D. Rosu. 


Cu Fane Stoica pe banca, Stiinta a obtinut a patra victorie consecutiva, iar oltenii nu vor sa se opreasca aici.


Putin fotbal, multi nervi si un arbitraj mediocru. Cam acestea au fost ingredientele meciului Ceahlaul – Universitatea Craiova, din saisprezecimile Cupei României. Circa 300 de spectatori, majoritatea suporteri ai Stiintei, au tinut sa asiste la jocul disputat ieri, pe stadionul „Silviu Ploiesteanu“ din Brasov. Ceahlaul, cu gândul la revansa dupa infrângerea din campionat, a deschis destul de repede scorul, in minutul 15, in urma unui penalti acordat foarte usor de arbitrul Aurelian Bogaciu si contestat indelung de oficialii craioveni. Doicaru a transformat fara probleme si se parea ca „plaiesii“ lui Gheorghe Stefan nu vor avea emotii in obtinerea calificarii. Oltenii au reusit insa sa egaleze in minutul 43, când, in urma unui corner executat de Gârla, fundasul Ceahlaului, Forminte, a inscris in propria poarta. In partea secunda, craiovenii au dat lovitura, pe finalul jocului Lucian Pârvu, recent introdus in teren, inscriind golul victoriei si al calificarii Universitatii in optimile Cupei României.


Antrenorul juvetilor, Stefan Stoica, aflat la a patra victorie consecutiva pe banca Stiintei, era, evident, multumit de calificarea in optimi. „Chiar daca am fost condusi cu 1-0, am reusit sa revenim. Am niste baieti extraordinari, care s-au luptat pentru fiecare minge“, a spus Stoica. Intrebat daca Universitatea are forta sa ajunga in finala Cupei României, „Mourinho“ din Banie a spus ca „principalul obiectiv al echipei este evitarea retrogradarii. Ne asteapta meciuri importante in campionat pe care trebuie sa le tratam cu toata seriozitatea“, a incheiat Stefan Stoica.


De partea cealalta, Ion Moldovan, antrenorul Ceahlaului, s-a aratat dezamagit de evolutia jucatorilor sai. „Am avut 1-0 si, probabil, jucatorii mei s-au crezut invingatori. Sunt tare dezamagit de anumiti jucatori. Felicit Craiova pentru aceasta victorie, chiar daca a fost obtinuta cu sansa“, a spus „Comisarul“.


„De ce sa nu luam Cupa?“


Chiar daca echipa sa a obtinut calificarea, Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, a acuzat vehement prestatia brigazii de arbitri. „Sunt foarte fericit, mai ales ca am jucat impotriva arbitrajului in prima repriza. Acest arbitru, nici nu-i stiu numele, a tras in prima parte pentru o singura echipa si le-a dat nemtenilor un penalti inexistent. In partea a doua a demonstrat ca stie sa arbitreze, iar eu ii felicit pe acesti copii. Nu inteleg insa cum la un asemenea meci a fost trimisa o brigada de anonimi. Dupa cum se vede, cu Fane Stoica antrenor Universitatea joaca fotbal. Oricine isi doreste sa ajunga cât mai departe in Cupa României si, de ce nu, sa o si câstigam. La Craiova nu s-a mai câstigat de foarte mult timp un trofeu si, daca avem posibilitatea, de ce sa nu luam Cupa?“, a spus Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII