22.8 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sper sa câstige elevul“

„Sper sa câstige elevul“

Dupa sase ani de colaborare, Eugen Neagoe nu mai poate fi surprins tactic de fostul sau antrenor Sorin Cirtu, doar valoarea individuala a jucatorilor putând decide soarta primei confruntari directe dintre cei doi.


Timp de sase ani, Eugen Neagoe din postura de jucator si Sorin Cirtu din cea de antrenor au slujit impreuna interesele fotbalului craiovean, perioada incununata cu un titlu de campion si o Cupa a României cu Universitatea. Confuntarea dintre Pandurii si Poli Timisoara ii va aduce fata in fata, pentru prima data in cariera, pe tehnicienii Neagoe si Cirtu, „Geana“ afirmând ca este timpul ca elevul sa-si depaseasca profesorul. „Am urmarit Timisoara de opt ori campionatul acesta. Greu ne poate surprinde pentru ca-l cunosc foarte bine pe Sorin Cirtu. Este prima data când suntem adversari din postura de antrenori principali. Am mai fost acum aproape doi ani, când eu eram secund la Universitatea, iar el era la FC Arges, am jucat la Vâlcea, in prima etapa a returului, si am pierdut. Din 1988 pâna in 1992 l-am avut antrenor la Universitatea si inca o perioada de doi ani la Extensiv Craiova. Sase ani am lucrat cu dumnealui si il cunosc destul de bine. Este un antrenor bun, valoros, dar sper ca sâmbata (mâine – n.r.) sa câstige elevul“, a afirmat Neagoe.


„Un dribling poate decide rezultatul“


Daca Poli Timisoara a investit foarte multe milioane de euro in jucatori si are obiectiv cupele europene, pretentiile „pandurilor“ sunt pe masura banilor investiti, mentinerea in Liga I. Implicit, cota jucatorilor este alta, banatenii având un avantaj din acest punct de vedere, care poate fi decisiv in economia partidei de la Târgu Jiu. „Cred ca numai valoarea individuala a jucatorilor ne poate surprinde, o executie buna, un dribling imprevizibil. Poli are jucatori valorosi. Nu pot sa spun acum ce echipa va intra in teren la meciul cu noi, au si ei câtiva jucatori, ca Grigorie, Caramarin, Izvoranu, care nu au evoluat in ultimul joc, dar pot aparea cu noi in primul unsprezece. Sunt fotbalisti care au valoare si care pot face diferenta. Nu putem face o comparatie intre Poli si Pandurii. La Timisoara s-a investit mult, ei doresc cupele europene, iar noi, deocamdata, ne dorim salvarea de la retrogradare, un obiectiv care se poate realiza“, sustine „Geana“.


Pandurii nu este afectata de integrarea in UE


Aderarea României la Uniunea Europeana, incepând cu 1 ianuarie 2007, va reglementa numarul jucatorilor extracomunitari la echipele din Liga I, sustine directorul de relatii internationale a FRF, Florin Prunea. „Dupa intrarea in Uniunea Europeana echipele din Liga I nu o sa mai poata introduce decât trei jucatori extracomunitari in teren, iar in lot nu o sa mai aiba decât cinci. Practic, o sa fie reversul medaliei. Asa cum au patit jucatorii români in campionatele de afara ani la rând, asa o sa pateasca si extracomunitarii la noi. Asta este regula si asta se va aplica“, a spus Prunea.


In acest moment, Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice nu restrictioneaza numarul de fotbalisti straini din lot, echipele putând folosi intr-un joc oficial maximum cinci jucatori de cetatenie straina in acelasi timp. Pandurii Târgu Jiu detine in prezent cinci jucatori extracomunitari in lot: Adnan Guso, Vojislav Vranjkovic (Bosnia), Ibrahim Dossey (Ghana), Nemanja Jovanovici si Nemanja Vidakovici (Serbia), insa numai primii doi sunt titularizati constant de antrenorul Eugen Neagoe, astfel ca aceasta hotarâre nu afecteaza prea mult interesele gruparii gorjene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS