21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nea Tica“, personaj de carte

„Nea Tica“, personaj de carte

Prima carte dedicata regretatului antrenor Constantin Otet va fi lansata sâmbata, 28 octombrie, de la ora 11.00, in Sala Mare a Primariei din Banie, in cadrul „Zilelor Craiovei“. „Constantin Otet, antrenorul unei echipe de legenda – Craiova Maxima“, autor Ion Jianu, este prefatata de Ion Cupen, bun prieten al fostului mare tehnician al Universitatii Craiova.


„Capabil si perseverent, Tica Otet a ajuns, dupa cum se stie, un mare antrenor. Toata priceperea lui de profesor educat in Bucuresti avea sa o puna la… picioarele oltenilor sai … Ma intreb ce s-ar fi intâmplat cu Tica, daca, din fericire, ar fi trait in zilele noastre. Ar fi avut 66 de ani, si nici Universitatea Craiova, desi aflata la ananghie, nu i-ar fi increditat banca tehnica. Pentru simplul motiv ca, in spiritul vremurilor, noul val a maturat trunchiurile vechi din cale, instaurându-se in fruntea bucatelor“, scrie Ion Cupen.


Cartea prezinta performantele antrenorului Constantin Otet, dar si momente inedite din viata acestuia. Este prezentat, printre altele, momentul in care a fost „asasinat“ antrenorul oltean de prim-secretarul de partid al judetului Dolj, din ordinul caruia a fost demis in martie 1984 si inlocuit cu Mircea Radulescu, pentru ca a fost mereu un opozant al echipelor departamentale din Bucuresti.


Lucrarea cuprinde, de asemenea, 47 de interviuri cu oameni de fotbal, jucatori, antrenori si conducatori de club, care l-au cunoscut pe Constantin Otet, unii dintre ei facând câteva dezvaluiri in premiera. Printre acestia se numara Ilie Balaci, Silviu Lung, Rodion Camataru, Costica Stefanescu, Sorin Cârtu, Costica Donose, Nicolae Dobrin, Mircea Lucescu, Anghel Iordanescu, Emeric Ienei, Corneliu Andrei Stroe.


La lansarea cartii si-au anuntat prezenta o parte dintre componentii Craiovei Maxima, selectionerul Victor Piturca, o serie de ziaristi cu nume precum Cristian Topescu, Ion Cupen sau Daniel Nanu, precum si primarul Craiovei, Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII