15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Locul Stiintei e la Craiova!“

„Locul Stiintei e la Craiova!“

Vazând ca Adrian Mititelu nu glumeste deloc in privinta mutarii echipei in „Orasul Minunilor“ din sezonul viitor, factiunile din Peluza Sud „Cristi Neamtu“ au inceput sa se revolte.


Suparat de faptul ca nu primeste nici un ajutor din partea autoritatilor locale, Adrian Mititelu a amenintat, mai in gluma, mai in serios, ca muta echipa la Caracal, pentru ca acolo este cald si bine. Vazând ca treaba se ingroasa, finantatorul Stiintei fiind decis sa treaca si la fapte, suporterii craioveni au inceput sa ia atitudine, nefiind de acord nici in ruptul capului sa vada cum culorile alb-albastre au devenit asul din mâneca lui Mititelu in lupta cu primarul Antonie Solomon. Fanii nu vor ca Universitatea sa evolueze pe alt stadion in afara de „Ion Oblemenco“, arena de care se leaga intreaga istorie a Stiintei, chiar daca mutarea preconizata de Mititelu este pe termen scurt.


„Ultras“ cere incetarea „razboiului“


Satui sa asiste la disputele dintre Adrian Mititelu si Antonie Solomon, din care doar Universitatea are de pierdut, membrii factiunii „Ultras“ au luat atitudine. In protestul aparut ieri pe site-ul factiunii, suporterii Stiintei le cer celor doi „razboinici“ sa inceteze lupta si sa gaseasca o cale de compromis pentru ca Universitatea sa continue sa evolueze pe „Ion Oblemenco“, nicidecum la Caracal sau pe „Renasterea“, stadion pe care Mititelu intentioneaza sa-l construiasca.


„Domnul Adrian Mititelu a afirmat la finalul meciului cu Ceahlaul, disputat la Caracal, ca echipa, in proportie de 90 la suta, se va muta, din sezonul competitional 2007-2008, in orasul unde se jucase acest meci. Dânsul a specificat ca motivul acestei mutari il reprezinta disputele sale cu primarul orasului nostru, care considera ca Universitatea Craiova nu mai este a orasului, ci a lui Mititelu. Nu suntem de acord cu nici unul dintre cei doi. Domnul Mititelu, ca sa demonstreze ca este echipa orasului, nu ar mai trebui sa ameninte mereu ca o va muta, ci sa se lupte sa readuca lumea pe stadionul «Ion Oblemenco». Universitatea este a noastra, a craiovenilor, si numai aici poate juca. Domnul Solomon trebuie sa inteleaga ca echipa asta, cu ajutorul careia a câstigat alegerile, este simbolul nostru, indiferent de pozitia ocupata in clasament. La orice colt se vorbeste numai despre ea si mereu va fi iubita aici, in ciuda rezultatelor actuale. Consideram ca cei doi ar putea ajunge la un consens prin care echipa sa ramâna in orasul caruia ii poarta numele si sa inceteze cu disputele puerile, ce intretin o stare de incordare in jurul echipei, situatie menita sa dauneze rezultatelor. In cazul in care echipa va fi mutata la Caracal, vina apartinând exclusiv celor doi mentionati mai sus, precizam ca echipa nu va mai fi sustinuta de grupul nostru, si cele doua persoane vor fi contestate la fiecare meci si nu numai“, acesta a fost mesajul celor de la brigada „Ultras Craiova“.


„Blue Lions“ se impotriveste


Asa cum era de asteptat, nici cea mai veche grupare din Peluza Sud, „Blue Lions“, nu impartaseste ideea mutarii echipei la Caracal. Liderii acestei grupari au afisat o pozitie ferma in acest sens, afirmând ca Universitatea nu poate juca pe alt stadion in afara de „Ion Oblemenco“, deoarece „«Centralul» este catedrala fotbalului oltenesc“.


„Universitatea Craiova trebuie sa ramâna pe stadionul «Ion Oblemenco». Si nu negociem nimic in acest sens. Mutarea echipei in alt oras sau pe alt stadion este o palma data tuturor suporterilor Stiintei, dar si istoriei acestui club, pentru ca nu este o echipa locala, ea are suporteri in toata tara. Stiinta trebuie sa ramâna la Craiova, pentru ca nu se numeste Universitatea Caracal si nici altcumva. Noi, suporterii fideli echipei, nu avem absolut nici o vina si nu meritam sa suferim de pe urma acestor lupte fara rost. Sigur ca la Caracal e acasa, dar locul Stiintei e la Craiova!“, a declarat ieri Edie „Grasu’“, unul dintre liderii „Blue Lions“.


„Sezione Ultra’“ nu concepe schimbarea „domiciliului“


La fel ca „Ultras“ si „Blue Lions“, brigada „Sezione Ultra’“ nu ramâne indiferenta in ceea ce priveste planul de viitor al lui Adrian Mititelu.


„Nici nu se pune problema ca echipa sa se mute de pe «Ion Oblemenco». Nu vom accepta asa ceva. Acest stadion este templul fotbalului oltenesc si, daca stau bine sa ma gândesc, chiar al fotbalului românesc, pentru ca noi am fost primii care am jucat in Europa. Noi speram ca Mititelu si Antonie Solomon sa ajunga la un numitor comun si sa se inteleaga, pentru ca trebuie facute investitii la nivelul stadionului, si aici ma refer la statui, tablouri pe tunel, reparatii in interiorul arenei si in afara ei. Din moment ce platim scump pentru un bilet la meci, trebuie sa ni se ofere si conditii“, a spus ieri Irinel Coanda (Charlie), liderul factiunii „Sezione“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII