27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFara concesii cu Poli

Fara concesii cu Poli

Echipa Pandurii Târgu Jiu isi doreste sa pastreze invincibilitatea pe „Municipal“ in fata formatiei lui Sorin Cirtu, macinata de probleme interne si lipsita de rezultatele asteptate de finantatori.


Multumit de suspendarea de cinci etape dictata de Comisia Centrala a Arbitrilor impotriva lui Marian Salomir, patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, s-a decis sa permita echipei sale sa se prezinte la Târgu Jiu pentru jocul cu Pandurii. Gruparea gorjeana a fost spionata la Petrosani de doi dintre reprezentantii clubului banatean, Paul Cazan si Florin Batrânu, ultimul luându-si notite pe tot parcursul partidei câstigate de olteni cu scorul de 2-0. Zvonurile privind retragerea BkP-ului de la Poli Timisoara, rezultatele nefaste din ultimul timp si indisponibilitatile din tabara lui Sorin Cirtu sunt tot atâtea motive pentru ca „pandurii“ lui Neagoe sa priveasca increzatori spre jocul de sâmbata cu timisorenii.


Cu sprijinul suporterilor, cu o buna determinare si o ambitie dusa pâna la sacrificiu, Pandurii poate mentine invincibilitatea pe „Municipal“ in fata echipei din Banat. „Speram ca si dupa jocul cu Timisoara sa ramânem tot cu -2 in clasamentul adevarului. Ne dorim din tot sufletul. Nu ma intereseaza in ce situatie este Poli Timisoara, ci doar sa ne luam punctele de pe teren propriu“, este dorinta capitanului Florin Stânga.


„A venit si timpul nostru“


Daca Pandurii Târgu Jiu este o echipa ofensiva, asa cum o catalogheaza antrenorul Eugen Neagoe, Poli Timisoara este mai degraba defensiva de la instalarea lui Sorin Cirtu pe banca tehnica. „Pandurii“ spera sa mentina eficienta de la Petrosani si etapa viitoare si sa-i oblige pe fotbalistii lui Cârtu sa faca la Târgu Jiu ce-i place antrenorului mai putin, sa atace. „A venit si timpul nostru dupa atâtea nereusite. Viata nu este nedreapta mereu. Am pierdut nemeritat la Iasi si la Piatra Neamt, iar acum am dat doua goluri din doua ocazii. La meciul cu Poli Timisoara speram sa avem o inspiratie buna, sa reusim sa inscriem si atunci ii vom obliga pe ei sa atace. Pandurii Târgu Jiu va aborda meciurile la victorie tot timpul, ca nu o vom putea obtine si vor fi si rezultate negative este altceva. Toate meciurile sunt dificile, indiferent cu cine joci. Mai usor este când joci cu o echipa mai mare care vrea tot timpul sa câstige si se mai si descopera. Când jucam cu o echipa de nivelul nostru cu care ne batem la retrogradare, incrâncenarea este mai mare si este mai dificil“, confirma Stânga caracterul ofensiv al echipei sale.


„Nu suntem inca o echipa adevarata“


Tehnicianul Eugen Neagoe si-a propus un obiectiv personal in acest tur de campionat, obtinerea a 20 de puncte. Elevul sau, Florin Stânga, considera ca Pandurii poate acumula un punctaj superior daca jucatorii nu se vor infatua dupa victoria cu Jiul. „Dupa 11 etape nu putem sa spunem ca suntem o echipa adevarata. Timpul ne va face sa ne cunoastem, rezultatele pozitive ne unesc, iar când vom avea patru-cinci rezultate sunt convins ca vom deveni o echipa puternica. Daca vom fi baieti seriosi si vom munci in continuare cum am facut-o pâna acum, nu ne vom infatua dupa victoria de la Petrosani si ne vom dori cu adevarat sa câstigam mai mult de 20 puncte. Victoria de la Petrosani este foarte importanta pentru ca a fost obtinuta in fata unei echipe care se bate ca si noi la retrogradare. A fost practic un meci de sase puncte care in economia clasamentului va conta foarte mult“, crede Florin Stânga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS