19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportExecutati de „panduri“

Executati de „panduri“

Liga I


Jiul Petrosani – Pandurii 0-2


• Stadion „Municipal“, spectatori: 3.000.


• Au marcat: Vranjkovic ’31, Vintilescu ’44.


Jiul: Hotoboc – Borza (’71, Constantinescu), Kalai, Mihart, Lungan – M. Voicu, Draghici (’30, Vrajitoarea), M. Gheorghe, C. Petre – Dulcea (’46, Galdean), Paleacu. Antrenor: Florin Marin.


Pandurii: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Dragomir – A. Popescu, Vancea (’82, Vatavu), Fl. Stânga, Vranjkovic – I. Iordache (’46, D. Orac), Vintilescu (’68, Bogoi). Antrenor: Eugen Neagoe.


• Cartonase galbene: Draghici, M. Gheorghe, Kalai, Paleacu, M. Voicu / Fl. Stânga, I. Iordache.


• Au arbitrat: Al. Tudor – C. Nica, A. Onita.


Elevii lui Neagoe au obtinut la Petrosani prima victorie in deplasare din acest sezon, aplauzele publicului din finalul jocului certificând meritele gorjenilor.


O cursa de circa 70 de metri a lui Vranjkovic in care a insirat patru adversari si un sut elegant pe lânga Hotoboc, la coltul lung, au deschis calea spre victorie a „pandurilor“ si in acelasi timp a transformat publicul de pe „Municipal“ intr-un cor contestator la adresa antrenorului Florin Marin. Golul lui Vintilescu a securizat succesul echipei lui Condescu, facându-l pe finantatorul Jiului, Alin Simota, sa se simta „ca un rahat“. Demisia lui Florin Marin a venit firesc, dupa o discutie de câteva minute cu Simota pe banca de rezerve, imediat dupa joc.


Cu perspectiva adâncirii crizei in care se afla, Jiul a ales calea atacului, in timp ce Pandurii s-a asezat in fata careului lui Guso, alegând arma contraatacului. Câteva suturi de la distanta ale petrosenenilor, expediate de Dulcea si Borza, au fost rezolvate de portarul bosniac. Florin Marin a riscat si l-a trimis in avanposturi pe Vrajitoarea, renuntând la inchizatorul Draghici. Mutarea a fost insa amendata imediat de „panduri“, care au deschis scorul prin Vranjkovic, dupa o cursa senzationala a bosniacului pornita din terenul propriu.


Cu un minut inainte de pauza, Vintilescu a catapultat mingea sub bara, din interiorul careului, dupa ce preluase cu calcâiul mingea pasata printre fundasi de Stânga. Singura bresa defensiva a echipei Pandurii nu a fost speculata de Vrajitoarea, care a ezitat sa suteze din unghi, dupa ce-l driblase si pe Guso, ratând astfel golul care ar fi readus Jiul in joc (’69).


Pandurii a avut de trei ori si sansa golului trei, prin Stânga (’54, ’75) si Vranjkovic (’91), dar de fiecare data mingea a ocolit buturile portii lui Hotoboc.


„Dedicam victoria terenului sintetic“


Daca presedintele gruparii gorjene, Marin Condescu, considera victoria norocoasa, artizanii succesului, jucatorii, cred ca ea a fost meritata. Condescu si Simota s-au ignorat reciproc, desi au luat loc in tribuna oficiala. „Am avut mai mult noroc decât Jiul. Jocul a fost bun. Am ajuns la minus doi in clasamentul adevarului, deci stam bine. Eu cred ca Jiul se va salva, nu vreau sa pice in Liga a II-a. Cu domnul Simota voi vorbi când vom avea ceva de vorbit“, a declarat Condescu.


Autorul golului doi, Sorin Vintilescu, nu crede in norocul invocat de Condescu. „Ma bucur ca golul meu a coincis cu prima victorie in deplasare. Aveam nevoie de aceste puncte ca de aer si au venit exact când trebuia. Eu cred ca am câstigat pe merit, nu cu noroc. Dedicam victoria presedintelui Condescu si terenului sintetic. Nu am luat victoria ca pe o razbunare, ci ca un meci obisnuit de campionat, nu am pus patimi in plus. Aveam nevoie de puncte, ma bucur ca le-am si luat“, a spus Vintilescu.


Jucatorii lui Neagoe au fost placut surprinsi de atitudinea publicului, care i-a aplaudat la final. „Pentru un fotbalist este placut ca suporterii echipei adverse sa te aplaude. Inseamna ca i-am impresionat prin jocul nostru, prin evolutia noastra si speram sa o tinem tot pe drumul acesta. Am depasit acea perioada neagra fara puncte in deplasare si trebuie sa prindem incredere si sa aducem puncte de afara. Important este sa obtinem un rezultat pozitiv cu Poli Timisoara si apoi sa nu pierdem cu Craiova. Suntem fericiti si sper ca si publicul nostru sa aiba aceeasi satisfactie. Suntem o echipa frumoasa care a fost aplaudata in deplasare. Lumea ne-a respectat la Petrosani“, sustine capitanul Florin Stânga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS