29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBlocati in mediocritate

Blocati in mediocritate

Demisia lui Liviu Andries din functia de antrenor principal al echipei de handbal masculin Energia Pandurii nu a produs socul scontat, Poli Timisoara impunându-se fara emotii la Târgu Jiu, cu scorul de 27-23.


Debutul jocului cu Poli Timisoara i-a gasit pe handbalistii gorjeni determinati, iar prezenta in tribune a lui Radu Voina i-a motivat suplimentar. Energia Pandurii a facut un prim sfert de ora reusit, in care s-a desprins in doua rânduri la trei goluri, 6-3 si 7-4. Cele trei lovituri de la 7 metri ratate de Truica, Neskov si Ilies, precum si cele sase minute de inferioritate ale târgujienilor le-au usurat oaspetilor revenirea pe tabela de marcaj, banatenii intrând la cabine cu un avantaj de un gol, 12-11, in ciuda eforturilor lui Mihoci, care a inscris sase goluri in primele 30 de minute.


Actul secund a insemnat o chinuitoare cursa de urmarire a handbalistilor lui Gore Albici, care au egalat in minutul 49, 21-21. Neskov a irosit a cincea lovitura de la 7 metri pentru „panduri“, Mihoci a scapat un balon simplu in aut, Mazilu a pasat la adversar pe contraatac, iar Poli Timisoara s-a desprins decisiv. Pentru olteni, Preda si Mihoci au marcat cele mai multe goluri, câte sapte, in timp ce pentru Poli, Sadoveac si Grasu au avut câte sase reusite.


Antrenorul interimar Mircea Pasek sustine ca jucatorii sai si-au facut de cap pe podea si nu au respectat sarcinile de joc. „Am incercat cu priceperea mea sa scot jucatorii din punct de vedere psihic din negura in care erau. Am crezut ca vom putea câstiga, nu s-a putut. La antrenamente m-au asigurat ca vor respecta ce am discutat, dar in foarte putine momente s-a intâmplat acest lucru. Unii chiar nu au dorit sa respecte sau nu au vrut sa respecte ceea ce li s-a spus de pe banca. In afara de Mihoci, care a dat un randament destul de bun, restul au facut ce au crezut de cuviinta“, a afirmat Pasek.


Gore Popescu nu are solutii


Fosta glorie a handbalului românesc, Radu Voina, al carui nume se vehicula pentru preluarea postului de antrenor principal la Energia Pandurii, a asistat din tribune la meciul cu Poli Timisoara alaturi de presedintele sectiei de handbal a clubului, Gore Popescu. Voina crede ca jucatorii se afla intr-un blocaj psihic, iar jocurile cu Steaua si Dinamo ar fi un bun prilej pentru a se descatusa.


„Cred ca echipa este intr-o groapa. Au pierdut la final, desi s-au tinut de echipa din Timisoara, care a jucat exact. Se vede ca sunt niste lacune psihice. Cred ca va trebui sa incerce sa iasa din aceasta perioada, dar nu cu injurii, ci cu foarte multa rabdare. Energia este o echipa care acum se afla intr-un moment greu si trebuie ajutata“, a opinat Voina, care a tinut sa precizeze ca si-a exprimat punctul de vedere din postura de spectator.


De altfel, Radu Voina a afirmat ca nu poate da inca un raspuns gruparii gorjene, cerând timp de gândire pentru a analiza si alte oferte, motiv pentru care presedintele Gore Popescu a decis sa-l contacteze pe Ioan Kecikes. Acesta a acceptat initial oferta „pandurilor“, dar apoi s-a razgândit, Popescu precizând ca, momentan, nu are solutii pentru postul de principal la Energia, ramas vacant dupa demisia lui Andries.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS