15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRapid poate adânci criza de la PSG

Rapid poate adânci criza de la PSG

Parizienii nu stau foarte bine in clasament in campionat si pot fi invinsi la Bucuresti. Evolutiile slabe din ultimul timp l-au facut pe antrenorul Guy Lacombe sa schimbe sistemul de joc


A doua confruntare a unei echipe românesti in cupele europene va fi cea de joi, dintre Rapid Bucuresti si Paris Saint Germain, prima a giulestenilor din Grupa G a Cupei UEFA. PSG va reveni la Bucuresti dupa cinci ani, precedenta vizita a francezilor fiind consemnata in sezonul 2001/2002 al Cupei UEFA, in primul tur. Meciul de atunci a fost marcat de un „blockout“ electric care a dus la intreruperea instalatiei de nocturna spre finalul meciului si la pierderea partidei la „masa verde“ cu 3-0.


Rapid a disputat 76 de meciuri in cupele europene, câstigând 36, terminând la egalitate 15 si pierzând 25. Cel mai bun rezultat al giulestenilor in Europa a fost accederea in sferturile de finala ale Cupei Cupelor in sezonul 1972/1973, faza pe care au atins-o anul trecut si in Cupa UEFA. Ultima adversara franceza a Rapidului a fost Rennes, in faza grupelor Cupei UEFA din sezonul trecut, Razvan Lucescu câstigând cu 2-0 „duelul“ cu formatia antrenata atunci de Ladislau Bölöni.


Paris Saint Germain nu traverseaza o perioada fasta in campionatul Frantei, ocupând doar locul al 14-lea in clasament dupa opt etape disputate si a ramas o echipa de temut in Europa doar prin prisma rezultatelor obtinute in trecut. Parizienii au in palmares Cupa Cupelor, adjudecata in 1996, si au disputat in cupele europene 120 de meciuri cu un bilant de 62 de victorii, 26 de egaluri si 32 de infrângeri.


In confruntarile cu echipele din România, statistica este favorabila lui PSG, care a pierdut doar una dintre cele sase partide disputate. Singura infrângere a francezilor s-a consemnat in al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor, editia 1997/1998, când Steaua a izbutit sa treaca de parizieni cu 3-2 pe teren, rezultat transformat apoi intr-un 3-0 la „masa verde“, pentru ca oaspetii l-au folosit fara drept de joc pe Laurent Fournier. PSG a obtinut oricum calificarea, dupa ce s-a impus cu 5-0 in retur.


A revenit Rothen


Jérôme Rothen, mijlocasul stânga al echipei Paris Saint Germain, a revenit, ieri, pe teren, dupa o accidentare care l-a tinut departe de gazon timp de câteva saptamâni. Rothen s-a accidentat la genunchi in partida disputata cu Lille, in etapa a treia a campionatului Frantei, si a jucat un meci pentru echipa a doua a clubului, in divizia a patra, in urma cu o saptamâna.


La meciul disputat aseara cu Sedan, in etapa a noua a campionatului, antrenorul Guy Lacombe nu s-a putut insa baza pe trei jucatori: Armand, Edouard Cissé si Mendy, toti suspendati. Locul lor in primul „11“ a fost luat de Mario Yepes, Paulo César si David Hellebuyck. Inaintea partidei cu Sedan, tehnicianul parizienilor intentiona sa schimbe asezarea in teren, abandonând idea cu sistemul 4-3-3, pentru un clasic 4-4-2, pe care PSG l-a folosit in sezonul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS