29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ au spart gheata

„Pandurii“ au spart gheata

Gorjenii au scapat de complexul jocurilor din deplasare, invingând la Petrosani, fapt ce l-a facut pe antrenorul gazdelor, Florin Marin, sa-si dea demisia.


Invataturile ofensive ale profesorului „Tâca“ Zamfir predate „pandurilor“ cu ocazia intreruperii campionatului au fost puse in practica de elevii lui Eugen Neagoe la Petrosani, iar acestia au intrat la cabine cu un neverosimil 2-0. Trecuse aproape un an de când Pandurii nu a mai beneficiat in prima liga de un avantaj de doua goluri, ultima data intâmplându-se cu Otelul Galati, in turul sezonului trecut, pe „Municipalul“ târgujian. Atunci s-a terminat 2-2, acum gorjenii au câstigat fara drept de apel.


Situatia celor doua echipe in clasament a impus un joc prudent de ambele parti, Jiul având totusi mai mult posesia balonului. A fost nevoie de peste un sfert de ora ca elevii lui Florin Marin sa ameninte poarta lui Guso. Borza a sutat de la marginea careului mare si bosniacul a respins in corner. Presiunea temperata a gazdelor a produs o lovitura libera de la circa 20 de metri, dar Dulcea a irosit sansa ivita. Nici Vranjkovic nu a fost mai inspirat la poarta adversa, Hotoboc retinând fara probleme. Tehnicianul gazdelor, Florin Marin, a vrut mai mult de la echipa sa si a facut o mutare care urma sa-l coste. Inchizatorul Draghici a fost chemat pe banca, inlocuit de atacantul Vrajitoarea, in timp ce Paleacu a fost retras in spatele vârfurilor. Tocmai in zona libera lasata de Draghici s-a nascut golul deschiderii scorului.


Dragomir a recuperat in prejma careului propriu, i-a pasat lui Vranjkovic, care, dupa o cursa superba din jumatatea sa, a marcat la coltul lung, pe lânga Hotoboc. Tribuna a reactionat imediat si i-a cerut demisia lui Florin Marin. Cu un minut inainte de finalul primei reprize, Pandurii a dat iarasi lovitura, de aceasta data prin Vintilescu. Stânga a pasat printre fundasii adversi, Vintilescu a preluat cu calcâiul si a sutat la vinclu, sub bara, fara sperante pentru Hotoboc.


Pandurii au conservat avantajul


Contestatul Florin Marin a ales dupa pauza sa mearga pe mâna ex-timisorenilor Galdean si Constantinescu, dar Pandurii a jucat foarte bine tactic, tinând jocul departe de poarta lui Guso. Pe contraatac, Stânga a ajuns prea târziu la centrarea lui Orac si a irosit sansa desprinderii decisive. Singura bresa din sistemul defensiv al gorjenilor nu a fost speculata de Vrajitoarea, care il driblase pe Guso, dar a ezitat sa suteze din unghi. Neagoe a apelat din nou la „atacantul“ Bogoi, care s-a descurcat bine in avanposturi.


In minutele de prelungire, Vranjkovic a fost aproape de 3-0, insa mingea expediata din lovitura libera a trecut putin peste poarta. Pandurii Târgu Jiu a obtinut prima victorie in deplasare, succes recunoscut si de publicul din Petrosani, care i-a aplaudat la scena deschisa pe jucatorii gorjeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS