29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Galacticii“ aterizeaza in România

„Galacticii“ aterizeaza in România

Real Madrid vine la Bucuresti intr-un moment in care se afla la egalitate de puncte cu Steaua, in Grupa E a Ligii Campionilor. Desi aparent ar parea un duel inegal, nu este exclus ca elevii lui Fabio Capello sa se impiedice in Ghencea, asa cum Realul a mai facut-o in ultimii ani pe terenul unor formatii mai slab cotate din Spania sau din Europa.


Cea mai galonata echipa de club din Europa va calca peste câteva zeci de ore iarba unui gazon din România. Real Madrid, una dintre putinele formatii care a câstigat, cel putin o data, toate competitiile la care a luat parte, se va confrunta, marti seara, la Bucuresti, cu Steaua, in Grupa E a Ligii Campionilor. Iubitorii fotbalului din tara noastra vor putea urmari un meci pe care, pâna nu demult, nici nu indrazneau sa si-l imagineze. Doar la jocurile pe calculator Nesu s-a intâlnit cu David Beckham, Ghionea i-a facut marcaj lui Ronaldo sau Banel Nicolita a incercat sa-l dribleze pe Roberto Carlos.


Cu toate ca, aparent, ar putea parea, pentru unii, o confruntare intre David si Goliath, in realitate nu exista chiar o prapastie intre cele doua echipe si acest lucru o demonstreaza si situatia in clasamentul grupei. Real are, ca si Steaua, trei puncte dupa doua meciuri. Ambele au fost invinse de Olympique Lyon, atât spaniolii, cât si elevii lui Olaroiu invingând la scor „cenusareasa“ grupei, Dinamo Kiev.


Un lucru bun pentru Steaua este faptul ca, in ultimii doi ani, gruparea de pe „Santiago Bernabeu“, condusa in prezent de „macaronarul“ Fabio Capello, nu a stralucit la meciurile disputate in deplasare in Liga Campionilor, iar rezultatele nu au fost pe masura pretentiilor suporterilor iberici. Astfel, in ultimele zece meciuri jucate pe teren strain, incepând de la infrângerea suferita la Monaco in aprilie 2004 (1-3), spaniolii au obtinut doar doua victorii si doua rezultate de egalitate, fiind invinsi de sase ori.


Pentru prima data fata in fata cu Real


Cu toate ca, pâna acum, Steaua a jucat in istoria ei 20 de meciuri cu echipele spaniole, marti, va fi pentru prima data când gruparea din Ghencea se va afla fata in fata cu Real Madrid. In duelurile cu adversari iberici, „ros-albastrii“ au obtinut pâna acum sapte victorii, de patru ori au terminat la egalitate, iar de noua ori au fost invinsi.


Fara indoiala, cel mai faimos meci jucat de Steaua cu o echipa spaniola este finala Cupei Campionilor din 1986, cu FC Barcelona, adjudecata de echipa condusa atunci de Emeric Ienei, dupa executarea loviturilor de departajare (2-0). Cea mai recenta partida jucata de Steaua cu o formatie din Spania este cea cu Betis Sevilla, de anul trecut, din faza optimilor Cupei UEFA. Bucurestenii s-au impus atunci cu 3-0 in Andaluzia, gratie golurilor lui Banel Nicolita (2) si Victoras Iacob, dupa ce in tur remizasera, 0-0.


In cupele europene, madrilenii au eliminat de fiecare data echipele românesti, dar in deplasare „albii“ au câstigat o singura data, pierzând si remizând de câte doua ori.


Ultimul „voiaj“ al Realului pe meleagurile noastre a fost consemnat in sezonul 1992/1993 al Cupei UEFA, când spaniolii au intâlnit in dubla mansa pe Politehnica Timisoara. In tur, pe Bega, madrilenii au terminat la egalitate, 1-1, iar mansa a doua si-au adjudecat-o cu un categoric 4-0.


Fabio Capello a stat pâna acum de 118 ori pe banca unei echipe la meciuri din cupele europene, dar niciodata nu a intâlnit o formatie din România intr-o astfel de competitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS