30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCrisan si Domozina nu au fost uitati

Crisan si Domozina nu au fost uitati

Inaintea meciului de vineri dintre Universitatea si Ceahlaul, pe stadionul „Parc“ din Caracal s-a pastrat un moment de reculegere in memoria celor care au fost Zoltan Crisan si Sebastian Domozina, de la al caror deces s-au implinit zilele acestea trei, respectiv noua ani.


Crisan, eroul de pe „Santiago Bernabeu“


Pe 17 octombrie 2003 a fost inmormântat Zoli Crisan, cel care a ramas in istoria fotbalului ca primul jucator român care a inscris un gol pe celebrul „Santiago Bernabeu“. In meciul din preliminariile CE ’76, Spania – România, desfasurat in fata a 100.000 de spectatori in aprilie 1975, la 1-0, Zoli a marcat golul egalizator al tricolorilor printre picioarele portarului Iribar! Dintre fotbalistii români, doar Adrian Ilie se mai poate lauda cu aceasta performanta, pe vremea când evolua la Valencia, fostul international plecând chiar victorios de pe „Bernabeu“.


Dupa ani, intr-un interviu din ianuarie 2003, Crisan spunea: „Am redus la tacere pe cei 100.000 de spectatori. Golul inscris lui Iribar il am si acum in minte. A fost un meci superb, iar eu am fost, intr-un fel, eroul acelei intâlniri de pe «Santiago Bernabeu»“. Dupa acel meci, Zoli a avut o oferta din partea clubului Real Zaragoza de a ramâne in Spania…


Ieri, oficiali ai Universitatii au depus o coroana de flori la mormântul lui Crisan din cimitirul Sineasca, acolo unde mai sunt inmormântati portarul Cristian Neamtu si fostul medic al „Craiovei Maxima“, Vasile Frinculescu.


Domozina, comemorat la Ianca – Olt


In aceasta saptamâna, la Ianca – Olt, comuna natala a celui mai cunoscut crainic-reporter al anilor când Universitatea defila prin Europa, Sebastian Domozina, a avut loc o intâlnire de suflet in memoria lui Sabi, organizata de Scoala „Ada Umbra“ si primaria din localitate. Moderatorul simpozionului dedicat lui Sebastian Domozina, Liliana Hinoveanu – Ursu, de la Radio Oltenia Craiova, i-a avut ca invitati pe comentatorul timisorean Nicolae Secosan, graficianul Gabriel Bratu, crainicul Costica Popescu – sosia lui Sabi, Gabriel Liviu Balica – urmasul lui Domozina, Tica Dumitrescu – prieten din copilarie cu Sabi, poetul Nicolae Maroga Enceanu, primarul Mirel Pascu, poeta Alina Costea si Gazeta de Sud, partener media al acestei intâlniri de suflet de la Ianca. „Sebastian Domozina este cel mai mare oltean care a plecat de la Ianca, el inca traieste printre noi… Cum sa spun? Sufletul lui este printre noi, vegheaza asupra noastra in permanenta“, a spus, printre altele, primarul Mirel Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS