10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuturi la Petrosani

Suturi la Petrosani

Pandurii Târgu Jiu se afla in fata celei de-a sasea provocari in deplasare in acest sezon. Elevii lui Neagoe sunt hotarâti sa modifice cifra zero din dreptul punctelor acumulate chiar la Petrosani, in fata unei contracandidate la retrogradare.


Liga I


Jiul – Pandurii


• Stadion „Municipal“, astazi, ora 15.00


Jiul: Hotoboc – Borza, Kalay, Mihart, Dinu – M. Voicu, M. Gheorghe, Pâclesan, C. Petre – Dulcea, Paleacu. Antrenor: Florin Marin.


Pandurii: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Dragomir – A. Popescu, Stânga, Vancea, Vranjkovic – I. Iordache, Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.


• Vor arbitra: A. Tudor – C. Nica, A. Onita.


• Observatori: V. Alexandru, V. Ionita.


„Trebuie sa marchezi daca vrei sa câstigi“ este una dintre axiomele fotbalului pe care Pandurii Târgu Jiu nu a probat-o in deplasarile anterioare. Elevii lui Neagoe nu s-au omorât cu firea si nu au modificat decât o singura data tabela, la Iasi, inutil insa. Cu pofta de gol regasita in amicalul cu „satelitii“ din Liga a III-a, atacantii de la Târgu Jiu vor sa puna capat ineficientei la Petrosani, Guso promite sa inchida poarta astfel ca exista premisele unui succes in Valea Jiului. Fotbalistii de la Târgu Jiu se ambitioneaza sa satisfaca setea de revansa a conducatorilor clubului gorjean in fata lui Simota, „dusmanul“ din finalul sezonului trecut. Trecutul celor doua echipe in prima divizie nu consemneaza decât un singur rezultat de egalitate, 1-1, repetat de doua ori.


„Anul acesta, Pandurii are echipa mai buna decât anul trecut, iar Jiul e mai slaba pentru ca le-au plecat multi jucatori. E un avantaj pentru noi. Cred ca echipa este acum pregatita sa faca macar un rezultat de egalitate. Bineinteles ca noi mergem sa câstigam acolo, ca la fiecare meci. Vrem sa scoatem si noi primul punct sau primele puncte in deplasare. Nu cred ca e vorba de un complex al jocurilor din deplasare. Din cinci deplasari, in trei am jucat foarte bine si am ratat ocazii multe. Ambitia e atuul nostru. Fiecare jucator trebuie sa aiba ambitie daca doreste sa faca ceva in viata si in cariera“, a afirmat Guso, portarul care a aparat poarta „pandurilor“ in sapte din cele zece intâlniri.


Pandurii se roaga la Lainici


Pandurii Târgu Jiu pleaca spre Petrosani astazi, la ora 12.00, urmând sa poposeasca la Mânastirea Lainici circa un sfert de ora. „Avem o echipa credincioasa“, motiveaza secretarul general al clubului, Daniel Baloi, vizita la Lainici. Portarul Adnan Guso, de religie musulmana, nu va face nota discordanta si va vizita locasul de cult, dar ca simplu turist. „Da, intru, nu am probleme, dar nu ma rog. Nu e biserica mea aceasta pentru ca noi ne rugam la moschee, cum se spune pe aici. Noi ii zicem Jami. Nu sunt in România decât la Bucuresti sau Constanta, pe unde mai sunt turci care au religie musulmana“, a spus Guso.


Condescu presimte ca bate cu 3-1


„Stramosii“ pandurilor de astazi, echipa Sportul gorjean repurta in 1929 prima victorie asupra Jiului Petrosani cu scorul de 3-1. Martor al acestei victorii, Mihail Patrascoiu, de 88 de ani, i-a explicat lui Eugen Neagoe secretul reusitei. „Jiul era foarte puternica atunci, dar noi am jucat la sânge, cu suflet, cu daruire, nu cum o fac fotbalistii de astazi“, a spus Patrascoiu. Acesta i-a facut cadou presedintelui Marin Condescu fotografia cu echipa câstigatoare de acum 77 de ani. Seful „pandurilor“ considera ca vizita lui Patrascoiu chiar inaintea meciului cu Jiul Petrosani este un semn divin si echipa sa va câstiga in Valea Jiului cu scorul de 3-1. „Acesta este scorul de mâine (astazi-n.r.). De ce credeti ca a venit domnul Patrascoiu tocmai astazi? Se leaga lucrurile“, a comentat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS