14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSurprize mari in preliminarii

Surprize mari in preliminarii

In partidele disputate miercuri seara in preliminariile CE 2008 s-au inregistrat câteva rezultate surprinzatoare. In grupa A, Polonia a obtinut, la Chorzow, o victorie meritata, cu 2-1, in fata Portugaliei. Principalul artizan al victoriei polonezilor a fost atacantul echipei Borussia Dortmund, Ebi Smolarek, care a inscris ambele goluri ale gazdelor, in minutele 9 si 18. Golul marcat de Nuno Gomes in minutul 90+1 nu a fost de folos portughezilor, care ocupa locul al cincilea in grupa, la sase puncte distanta de lidera Serbia.


In Grupa C, Malta a obtinut o victorie istorica pe teren propriu, 2-1 in fata Ungariei. Gazdele au deschis scorul in minutul 14, prin Schembri, mijlocasul fiind la prima reusita pentru nationala Maltei. Atacantul Torghelle a egalat in minutul 19, dar in minutul 38 Ungaria a ramas in zece oameni pentru ca Vanczak a primit cartonas rosu pentru un fault dur asupra lui Mifsud. La opt minute de la reluare, Andre Schembri a realizat „dubla“ si a dus din nou Malta in avantaj. Malta nu mai câstigase un meci in preliminariile Campionatului European din toamna anului 1982, când s-a impus in fata Islandei.


Reprezentativa Angliei a suferit al doilea esec consecutiv in preliminariile Euro 2008, dupa remiza de pe teren propriu cu Macedonia, fiind invinsa la Zagreb, de Croatia, cu scorul de 2-0. Elevii lui Steve McLaren au jucat slab in fata unei echipe gazda solida, care s-a luptat pentru fiecare minge. Croatii au deschis scorul in minutul 61, când Eduardo a deviat in plasa o centrare a lui Niko Kovac. Dupa sase minute, elevii lui Slaven Bilic si-au dublat avantajul, dupa ce portarul Paul Robinson a luftat la o minge trimisa inapoi de Gary Neville, acesta din urma fiind trecut pe tabela in dreptul marcatorilor. In urma acestei infrângeri, Croatia a egalat Anglia la puncte si a trecut pe prima pozitie in clasament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS