22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Suporterii vor fi la Caracal ca la ei acasa!“

„Suporterii vor fi la Caracal ca la ei acasa!“

– Buna ziua domnule Ion Moldovan, as vrea sa vorbim despre…


– Scuze, dar nu pot sa va dau informatii despre echipa mea!


– Doresc doar un punct de vedere al antrenorului Ceahlaului despre partida de vineri dintre echipa dumneavoastra si Universitatea. Ce sperante aveti de la acest meci?


– Ceahlaul are aceleasi sperante pe care le-a avut si Universitatea la meciul de la Urziceni.


– Normal, doar n-o sa veniti in excursie la Caracal, ci vreti toate cele trei puncte!


– N-ar fi corect fata de competitie, n-ar fi fair-play ca noi, Ceahlaul, sa venim la Caracal si sa spunem ca venim in excursie?! In sport, orice profesionist isi doreste sa câstige. Toti antrenorii din lume, toti jucatorii, intra pe teren ca sa câstige, asa-i in sport. Eu vreau ca Ceahlaul sa câstige, cum si Fane Stoica vrea ca echipa lui, Universitatea, sa fie invingatoare. Ce va fi in teren, ce va fi dupa meci, numai Dumnezeu stie!


„Pinalti“ se lasa in voia Domnului!


– Va temeti de ceva anume de acest meci de la Caracal? Intreb asta pentru ca la sfârsitul saptamânii trecute au existat unele informatii ca presedintele de onoare, Gheorghe Stefan, si presedintele executiv, Dan Petrescu, ar fi incercat sa mute meciul de la Caracal la Craiova, dar cu portile inchise!


– Vreti adevarul? Vi-l spun acum, adica va spun ceea ce am vorbit eu cu domnul Gheorghe Stefan. Domnia sa a spus cam asa: „Domne’, n-are rost sa facem interventii, n-are rost sa ne agitam, ci sa lasam lucrurile sa se desfasoare dupa voia Domnului!“. Si domnul Stefan mi-a dat unele exemple din trecut, atunci când a incercat sa joace un anume meci nu stiu unde sau a incercat un alt meci sa-l amâne… Si in toate cazurile a iesit prost pentru Ceahlaul! De aceea, acum nu s-au facut interventii.


Universitatii i s-a creat un avantaj


– Care-i punctul dumneavoastra de vedere, ca antrenor?


– Tin sa precizez ca n-am nimic impotriva Universitatii Craiova, un club care a facut istorie in fotbalul românesc, iar punctul meu de vedere nu este indreptat impotriva cuiva. Eu, ca antrenor, m-as fi bucurat din toata inima ca acest meci Universitatea – Ceahlaul sa se desfasoare la Craiova.


– A, cu portile stadionului inchise?!


– Nu, as fi de acord ca acest meci sa se desfasoare pe „Ion Oblemenco“, si cu spectatori! Vrei sa-ti spun ceva? Parca ar fi mai frumos la Craiova, cu spectatori, decât la Caracal! Asta-i opinia mea.


– Altceva auzisem noi prin Craiova ca voiati…


– Intotdeauna sunt speculatii… Normal ca fiecare incearca sa-si faca o strategie din care sa iasa invingator, asta-i situatia. La urma urmei, vrem nu vrem, si jocul de fotbal este o batalie, sa zicem asa, dar o batalie in intelesul frumos al cuvântului. Ca nu mergem pe teren sa ne omorâm unii pe altii! Competitia este una a fair-play-ului sau, ma rog, asa ar trebui sa fie. Revenind la cazul meciului de vineri de la Caracal, trebuie sa spun ca am o nedumerire. Ridic o chestiune de logica. Atunci când iei o decizie impotriva unei echipe – fie ca se numeste Universitatea, Dinamo, Ceahlaul sau nu mai stiu care – nu-i creezi un avantaj din treaba asta.


– Mai concret?


– Adica, dintr-un dezavantaj – joc la Craiova cu portile inchise – s-a transformat intr-un avantaj, joc la Caracal, cu portile deschise. Caracalul, fiind foarte aproape de Craiova, va fi invadat probabil de suporteri din Banie. In plus, cei din Caracal, ca toata Oltenia, iubesc Universitatea. Nu va este clar? Suporterii Universitatii vor veni la Caracal ca la ei acasa, ca sa zic asa. Am vazut suporterii Universitatii in meciul de la Urziceni, din precedenta etapa a Ligii I. M-au impresionat.


„Centralul este un bastion al performantei“


– Prin ce?


– Sunt vulcanici. Iar atunci când echipa merge bine, devin nu al „12-lea“ titular, ci si al „13-lea“ si al „14-lea“ titular al echipei! Eu cunosc de multi ani suporterii de pe fostul „Central“, cunosc atmosfera. Ei, tocmai de aceea, zic ca aceeasi galerie olteana, in imensitatea stadionului din Craiova, nu ne-ar putea pune aceeasi presiune cât ne-o poate pune la Caracal. Merg pe logica, cum spuneam. Nu spun ca-i bine sau rau ca se joaca la Caracal, ci pretind ca un meci al Universitatii, la o aruncatura de bat, la Caracal, este un avantaj pentru olteni. Cred ca-mi dati dreptate… Normal ar fi fost, cum spuneam mai inainte, sa jucam la Craiova, cu spectatori in tribune. Asa as fi vrut eu! Alta emulatie ar fi avut chiar si jucatorii mei, altfel se simteau pe „Ion Oblemenco“ cu spectatori, ar avea o alta traire. Sa nu uitam ca stadionul din Craiova este un bastion al performantei, ca sa zic asa. Sigur, vorbim la trecut…


„Oltenii au jucat la Urziceni mai elaborat“


– Ce impresie v-a facut Universitatea in meciul de la Urziceni?


– Fata de meciurile anterioare ale oltenilor, am vazut in partida de la Urziceni o alta echipa. Parca mai motivata, mai bine asezata in teren. Si cu sansa! Iar asta, sansa, face parte din joc. Sincer vorbind, mie mi-a placut echipa de pe vremea lui Ovidiu Stinga, când oltenii practicau un joc foarte agresiv. Acum, in meciul câstigat la Urziceni, am vazut un joc mai elaborat, mai gândit.


– Când ajungeti la locul faptei, ca sa zic asa?


– In aceasta seara (aseara – n.r.) vom „ateriza“ in Oltenia, dar nu in Craiova.


– Veniti cu avionul?


– Nu. N-avem aeroport la Piatra Neamt ca sa putem decola… Vezi, aveti inca un avantaj fata de noi, aveti aeroport!


– Cu ce probleme de lot va confruntati?


– Oo, am probleme foarte serioase de sanatate. E suficient sa spun ca in amicalul cu Dacia Chisinau (3-3, meci disputat vineri – n.r.) n-am putut sa folosesc sapte jucatori, toti gripati. Nu stiu care va fi situatia lor pâna la ora meciului de la Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII