15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRichards si Ferdinand au fost numiti „maimute“

Richards si Ferdinand au fost numiti „maimute“

Federatia Engleza de Fotbal (FA) va depune o plângere la UEFA, dupa ce fotbalistii Anton Ferdinand si Micah Richards au afirmat ca au fost tinta insultelor rasiste la meciul de tineret Germania – Anglia, din barajul pentru calificarea la Euro 2007. Micah Richards si Anton Ferdinand au afirmat ca jucatorii echipei Germaniei i-au numit „maimute“, in timpul meciului, scor 0-2, in urma caruia englezii s-au calificat la Campionatul European din 2007.


„Vom informa UEFA in urmatoarele zile“, a declarat un purtator de cuvânt al FA. Fundasul echipei West Ham United, Anton Ferdinand, a afirmat ca are incredere in FA ca va rezolva aceasta problema. Inaintea meciului, jucatorii celor doua echipe s-au fotografiat având in fata un banner cu continut antirasist.


Presedintele UEFA, Lennart Johansson, a promis ca forul pe care il conduce va demara o ancheta in acest sens.


„Trebuie sa se faca o ancheta si in mod clar vor exista si consecinte. Nu pot spune altceva, decât ca sunt suparat. Cazul este de competenta Comisiei de Disciplina si nu voi face speculatii in privinta acestuia, dar problema rasismului este foarte serioasa“, a spus Johansson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS