18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Succes amar

Cupa EHF


Energia Pandurii – Gumarny Zubri 28-27 (14-13)


• Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 600.


Energia: Bichir, Muraru – Ghira, Neskov (3), Truica (2), Preda (1), Balea, Mazilu (7), Enache (4), Mihoci, Radu, Ilies (7), Costea (4), Eremia. Antrenor: Liviu Andries.


Gumarny: Krupa, Malina – Kulistak (3), Pernika, Titkov (1), Hrachovec (3), Randysek, Spuchlak, Cadra, Riha (4), Hrstka (5), Opalka (6), Krupa, Mika (5). Antrenor: Ivan Hargas.


• Au arbitrat: E. Vahit, A. Faruk (Turcia).


Gorjenii au ratat calificarea in turul III al Cupei EHF, desi au invins la Târgu Jiu formatia ceha Gumarny Zubri cu scorul de 28-27.


Increzatori ca pot anula rapid handicapul de patru goluri de la Zubri, handbalistii gorjeni au inceput returul de la Târgu Jiu in forta si, in minutul 5, tabela inregistra un 4-1 datator de sperante. A fost un simplu foc de paie, deoarece cehii au lovit eficient pe contraatac si au intors soarta partidei in favoarea lor, 8-5 (’15). Tehnicianul Liviu Andries a reactionat imediat, a facut mai multe permutari in echipa, care a intrat la cabine cu un avantaj minim, 14-13.


Sustinuti de public si treziti de mustruluiala de la cabine, handbalistii de la Târgu Jiu au avut nevoie dupa pauza de noua minute pentru a obtine un scor de calificare, 22-17. Din acest moment, Energia s-a comportat ca o adunatura de handbalisti si nu ca o echipa, doar portarul Bichir iesind pe alocuri din tipare. „Pandurii“ nu au marcat nici un gol pret de zece minute si Gumarny a preluat conducerea, 27-25, cu trei minute inainte de final. Nici macar presedintele Federatiei Române de Handbal, Cristian Gatu, nu a mai crezut in calificare si a parasit dezamagit sala. Energia Pandurii a invins in final, nu inainte de a etala o alta mostra de penibilitate: nu a reusit sa dea gol cu superioritate de trei oameni.


„Panduri“ fara valoare


Daca oltenii au parasit sala in liniste si cu capetele plecate, cehilor nu le venea sa creada ca s-au calificat in turul III, bucurându-se minute in sir pe podeaua Salii Sporturilor. „A fost un meci foarte placut, in care s-a jucat din inima. Am crezut ca o sa pierdem, dar suntem foarte fericiti ca ne-am calificat. Multumim echipei locale pentru fair-play si conducerii pentru organizare“, a declarat tehnicianul oaspetilor, Ivan Hargas.


De partea cealalta, Liviu Andries nu s-a sfiit sa reafirme ca noile achizitii nu au valoare. „Desi am batut, nu este o victorie. Este o infrângere. Anul trecut ne-am dorit sa ne calificam in cupele europene si acum n-am realizat nimic. Jucatorii care au venit in aceasta vara nu au valoare pentru aceasta echipa si pentru performantele dorite de noi. Astazi (sâmbata – n.r.) s-a vazut ca aceiasi jucatori care au vechime la echipa si-au dat sufletul pe teren, iar o parte din jucatorii care au venit in aceasta vara parca erau pur si simplu la plimbare“, a spus Andries, care a cerut conducerii administrative sa ia o masura radicala, ori sa-l demita, ori sa renunte la jucatorii fara valoare.


Ratarea calificarii se va lasa cu reducerea contractelor. „Consider ca jucatorii sunt principalii vinovati pentru ratarea calificarii. Din momentul acesta, le reconsider contractele anumitor jucatori, cel putin celor adusi in aceasta vara. Daca vor sa mai stea la Târgu Jiu si sa joace pe banii care reflecta valoarea lor bine, daca nu, sunt liberi sa plece“, a spus presedintele sectiei de handbal a clubului Energia Pandurii, Gore Popescu. Acesta a mentionat si numele jucatorilor carora li se vor reduce contractele. Este vorba de Preda, Truica si Balea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS