18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia este lidera

România este lidera

Elevii antrenorului Victor Piturca au profitat de remiza de la Sofia dintre Bulgaria si Olanda si au trecut in fruntea grupei.


Preliminarii CE 2008


România – Belarus 3-1


• Stadion „Steaua“, spectatori: 10.000.


• Au marcat: Mutu ‘7, Marica ’10, Goian ’76 / Kornilenko ’20.


România: Coman – P. Marin, Goian, Tamas, Rat – Fl. Petre, Rosu, Chivu, N. Dica (’88, Cocis) – Marica (’90, Cl. Niculescu), Mutu (’72, Buga). Antrenor: Victor Piturca.


Belarus: Gaev – Omelianciuk, Staniuk, Lentevici, Iurevici – Kulci (’66, Strahanovici), Gurenko – Kalacev (’51, V. Hleb), A. Hleb, Romascenko – Kornilenko (’68, Koritko). Antrenor: Iuri Puntus.


• Cartonase galbene: Tamas / Omelianciuk.


• A arbitrat: Alberto Undiano Maieco (Spania).


Reprezentativa de fotbal a României a invins, sâmbata seara, nationala Belarusului cu scorul de 3-1, intr-un meci din Grupa G a preliminariilor Campionatului European din anul 2008, disputat pe stadionul „Steaua“ din Bucuresti. Golurile tricolorilor au fost marcate de Adrian Mutu (‘7), Ciprian Marica (’10) si Dorin Goian (’76), in timp ce pentru oaspeti a inscris Serghei Kornilenko (’20).


Inaintea acestei intâlniri, selectionerul Victor Piturca a trebuit sa gaseasca un jucator care sa evolueze pe postul de mijlocas la inchidere, Codrea si Radoi fiind accidentati, in timp ce Ovidiu Petre nu se afla intr-o forma foarte buna. Astfel, capitanul României, Cristian Chivu, a fost folosit in fata fundasilor, pe un post pe care nu mai evoluase pâna acum. Tot ca o noutate in aceste preliminarii a fost si titularizarea pe postul de portar a goal-keeper-ului Rapidului, Daniel Coman.


România a inceput in forta meciul si Mutu a avut prima ocazie de gol in minutul 2, când a trimis cu capul pe lânga poarta. Acelasi jucator a deschis scorul cinci minute mai târziu, reluând in poarta de la sase metri o centrare de pe partea dreapta a lui Florentin Petre. In minutul 10, scorul era deja 2-0, dupa ce Marica a sutat de la 13-14 metri pe jos, la coltul scurt, si l-a invins pe portarul Gaev. In acel moment, România dadea impresia ca se va impune confortabil. Insa Belarus a redus din diferenta si a relansat meciul, in minutul 20, când Kornilenko, bine servit de Hleb, a profitat de o iesire gresita la ofsaid a defensivei noastre si l-a invins pe Coman cu un sut pe jos.


Oaspetii si-au trecut in cont prima ocazie de gol a reprizei secunde in minutul 48, Coman respingând un sut deviat care se ducea spre vinclu. A urmat o faza periculoasa pentru poarta lui Gaev, in minutul 52, când lui Mutu i-au lipsit câtiva centimetri pentru a relua in poarta centarea lui Rosu. Un minut mai târziu, bielorusii au replicat prin Kornilenko. Acesta a interceptat o minge pierduta de Rosu, dar nu a reusit sa-l invinga pe Coman. România a ratat o ocazie uriasa de gol in minutul 59, când Mutu si Marica au fost singuri cu portarul advers, dar fiecare dintre ei a asteptat sa suteze celalalt. In minutul 76, la un corner executat de Florentin Petre de pe partea dreapta, Dorin Goian a luat fata unui fundas din Belarus si a trimis imparabil cu capul in plasa portii lui Gaev.


Acesta a fost ultimul meci oficial disputat de nationala României in 2006, urmatoarea partida din preliminariile CE 2008 fiind programata pe 24 martie 2007, cu Olanda, in deplasare. Victoria obtinuta de elevii lui Piturca a adus trei puncte României, dar si primul loc in Grupa G, Bulgaria si Olanda terminând sâmbata la egalitate, 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS