32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso, aproape de un nou titlu

Alonso, aproape de un nou titlu

Pilotul spaniol al echipei Renault, Fernando Alonso, a câstigat ieri, pe circuitul de la Suzuka, Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, penultimul din acest sezon, si este foarte aproape de un nou titlu de campion mondial. Aceasta a fost a saptea victorie obtinuta in acest an de iberic. Cursa a fost in mare parte condusa de rivalul lui Alonso, Michael Schumacher, insa motorul monopostului acestuia a cedat in turul al 37-lea, iar spaniolul a trecut pe prima pozitie, pe care nu a mai cedat-o pâna la final. Pilotul german de la Ferrari nu mai abandonase din cauza motorului din anul 2000. Alonso plecase la Suzuka de pe pozitia a cincea a grilei de start, in timp ce „Schumi“ luase startul de pe locul al doilea, in spatele coechipierului sau, Felipe Massa, care s-a lasat depasit de german in turul al treilea. Massa a trecut al doilea linia de sosire si a lasat celor de la Ferrari sperante pentru titlul constructorilor. Brazilianul a fost urmat de cel de-al doilea pilot al echipei Renault, italianul Giancarlo Fisichella.


Fernando Alonso mai are nevoie acum de un singur punct la ultimul Mare Premiu al sezonului, cel al Braziliei, pentru a-si asigura al doilea titlu mondial din cariera. Spaniolul are un avans de zece puncte in clasament fata de Michael Schumacher, dupa ce ambii piloti se aflau la egalitate inaintea cursei din Japonia. In ierarhia constructorilor, liderul Renault are 195 de puncte, cu noua mai multe decât scuderia Ferrari. La Suzuka au mai terminat in puncte pilotii Button (Honda), Raikkonen (McLaren), Trulli (Toyota), R. Schumacher (Toyota) si Heidfeld (BMW Sauber).


„Schumi“ s-a resemnat


Michael Schumacher a declarat dupa Marele Premiu al Japoniei ca este constient de faptul ca titlul pentru el este ca si pierdut. „Pentru mine campionatul s-a incheiat. Nu poti sa astepti ca un pilot sa nu termine o cursa“, a spus germanul, referindu-se la faptul ca in ultima cursa a sezonului Alonso nu trebuie sa termine in primii opt, iar el trebuie sa câstige pentru a cuceri titlul. „Asa este in Formula 1. Motorul a cedat si m-a luat prin surprindere. Totul a decurs foarte bine pâna atunci, eram primul. Vom lupta acum pentru echipa, pentru titlul la constructori. Nu sunt foarte suparat. Dupa Marele Premiu al Canadei, in iunie, eram la 25 de puncte in spatele celor de la Renault si nimeni nu ne dadea sanse sa recuperam, dar noi am facut-o. Trebuie sa fim mândri de ceea ce am realizat“, a adaugat Michael Schumacher.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS